Cardano (ADA) heeft smart contracts, Solana (SOL) crasht en Litecoin (LTC) fake news: een weekoverzicht

2 months ago    213 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

De week zit er weer op en er is weer een hoop gebeurd! Zo lanceerde Cardano (ADA) eindelijk smart contracts, kocht MicroStrategy weer honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) en crashte het Solana (SOL) netwerk volledig. In dit artikel lees je een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze week.

Cardano (ADA) smart contracts zijn hier, maar de koers daalt

Vorige week zondag werd de Alonzo update gelanceerd. Het betekent dat Cardano nu eindelijk smart contracts ondersteunt. Dat opent de deuren voor veel nieuwe functionaliteiten op het blockchain-netwerk, zoals gedecentraliseerde applicaties, oftewel dApps. Cardano wil hiermee de decentralized finance (DeFi) sector aantrekken en er zijn ook al non-fungible token (NFT) projecten in de ontwikkeling. De koers reageerde eigenlijk een beetje zoals verwacht. In aanloop naar de update steeg ADA naar $3 om vervolgens deze week met bijna 10% in waarde te dalen. Een echt buy the rumour, sell the news event dus.

MicroStrategy koopt bitcoin (BTC)!

MicroStrategy heeft deze week wederom een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) gekocht: 5.050 BTC ter waarde van $242,9 miljoen om precies te zien. De BTC werd voor een gemiddelde prijs van $48.099 gekocht, meldt CEO Michael Saylor op 13 september. MicroStrategy blijft dus lekker door kopen.

Litecoin (LTC) gaat samenwerken met Walmart, of toch niet?!

Even leken we op te gaan stijgen. De koersen kleurden groen en Litecoin (LTC) nam daarin het voortouw. Litecoin was namelijk het onderwerp van wat leek op groot nieuws. Walmart zou de altcoin binnenkort bij al zijn fillialen gaan accepteren. Dit verhaal kreeg echter een bizarre wending.

Een persbericht dat er geloofwaardig uitzag zorgde ervoor dat zelfs media als Reuters, CNBC en de Litecoin Foundation zelf het nieuws deelde. Later bleek het om nepnieuws te gaan en stortten de koersen weer hard in. Lees hier verder over dit bizarre verhaal.

Solana (SOL) netwerk crasht

Solana (SOL) ondervond deze week plotseling grote problemen. Het blockchain-netwerk werd zwaar overbelast en dat zorgde ervoor dat het netwerk even maar liefst 400.000 transacties per seconde (TPS) verwerkte. Uiteindelijk ging het netwerk 16 uur uit de lucht. De problemen lijken nu gelukkig verholpen te zijn met weer een draaiend Solana-netwerk en een gespaarde SOL koers.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.