Cardano afișează un Death Cross – graficul ADABTC la valori minime

1 month ago    84 views
Telegram LinkedIn
AFRIXX - An African generative NFT project

Pe graficul versus Bitcoin, Cardano a format un Death Cross văzut pe timeframe-ul de 1D. Crucea morții este un semnal de piață care este în general văzut ca un avertisment pentru sentimente bearish pe termen scurt.

Semnalul cu o denumire atât de întunecată se crează atunci când media mobilă pe termen scurt a unui activ ajunge sub media mobilă pe termen lung. Făcând acest lucru, acțiunea prețului transmite traderilor cu o mentalitate tehnică să-și crească pozițiile de short din piață.

Cardano este controlat de vânzători

Marți, media mobilă exponențială de 50 de zile a perechii ADABTC a scăzut sub media sa mobilă exponențială de 100 de zile. Privit pe graficul zilnic ADABTC, acest semnal a marcat cea de-a șasea intersectare bearish a mediilor EMA50 și EMA100 din toată istoria prețului Cardano. Noua intersectare a mediilor întărește proiecțiile privind declinul care ar putea urma.

 Death Cross pe ADABTC și prețul înapoi la minimele din ultimele 5 luniADABTC – 1D – Death Cross-ul din Octombrie 2021 | Tradingview

Scăderea Cardano din ultima lună se datorează într-o mică măsură și reacțiilor participanților pieței care acționează în expectativă atunci când văd semnele că ar fi posibil să se creeze un Death Cross. De exemplu, în Septembrie 2020, prețul crypto-monedei a scăzut cu aproape 38,5% față de Bitcoin, după ce a creat o intersectare bearish între EMA 50 și EMA 100.

În mod similar, în 12 Mai 2019, un alt Death Cross a influențat participanții la piață să treacă în modul bearish – ulterior prețul a avut o scădere de 62,5%.

 Death Cross pe ADABTC și prețul înapoi la minimele din ultimele 5 luniADABTC – 1D – Death Cross-ul din Mai 2019 | Tradingview

Cu toate acestea, probabilitatea unei vânzări imediate rămâne relativ scăzută. Acest lucru se datorează în principal faptului că indicele de putere relativă – RSI zilnic al ADA versus BTC – este sub 30. Participanții la piață interpretează acest semnal ca supra-vândut. Traderii tratează de obicei un RSI care indică o vânzare excesivă a acelui activ, ca un indiciu pentru a intra cu poziții de cumpărare în piață.

De exemplu, în Mai 2019, formarea Death Cross a coincis cu scăderea RSI sub 30. Ulterior, prețul a revenit pe creștere cu peste 30% pentru a re-testa ca rezistență mediile EMA de 50 și 100 de zile – fapt care subliniază ideea că traderii cumpără crypto-monedele atunci când sunt într-un semnal de oversold.  

Aplicând același fractal la acțiunea curentă a prețului, ne putem aștepta ca prețul ADABTC să revină pe un val de creștere. Se află aproape de nivelul minim din ultimele două luni – la 0,00003400 BTC – foarte aproape de a re-testa un nivel de suport vechi de cinci luni definit de zona 0,00003200–0,00003100 BTC.

Prețul Cardano a făcut o formațiune de cup and handle inversat?

O scădere a valorii pe perechea ADABTC reflectă de fapt o performanță slabă a Cardano față de dolarul american. Bitcoin a crescut masiv față de USD în același interval de timp. De exemplu, câștigurile lunare ale Bitcoin față de dolar sunt în jur de 43%. În comparație, prețul Cardano a scăzut cu peste 6% în aceeași perioadă.

În condițiile de față, se poate aștepta o depreciere și mai mare pe ADAUSD – conform unei formațiuni de Cup and Handle inversat, care prinde contur tot mai evident pe perechea versus dolar. 

 Death Cross pe ADABTC și prețul înapoi la minimele din ultimele 5 luniADAUSDT – 1D – Cup and handle inversat și proiecția țintei | Tradingview
  • O formațiune de cup and handle inversat apare atunci când prețul formează un pattern mare rotunjit, care seamănă cu o cupă întoarsă, urmat de o retragere modestă pe creștere, care nu cucerește niciun vârf precedent

Analiștii consideră aceste formațiuni ca semnale de inversare bearish, deoarece au tendința de a trimite prețul în jos – dacă prețul scade sub suportul formațiunii, se proiectează din acel punct de breakout distanța calculată de la partea de sus a cupei până la nivelul de jos din dreapta, care tocmai a cedat.

Acțiunea recentă a prețului Cardano se potrivește cu descrierea unui cup and handle inversat, prețul căutând acum să spargă nivelul de suport al structurii, în jurul valorii de $1,9. Ca urmare, dacă ADAUSD confirmă un breakout bearish, prețul țintă pentru valul de scădere este în jurul zonei de $0,8 – $0,7.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed SaleBUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto - RO
ADACASH - Earn passive income.