Welke landen hebben de meeste crypto investeerders en welke crypto zijn het populairst? Onderzoek

1 month ago    185 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

Cryptocurrencies zijn zeer populair in Australië. Bijna 18% van Australiërs bezit crypto als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH), dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Australische Finder, gepubliceerd op 18 oktober.

Toch ligt adoptie van crypto in twee landen zelfs nog hoger. De cryptocurrency adoption index van Finder ondervraagt elke maand 41.645 individuen met behulp van een enquête.

Uit de nieuwste resultaten blijkt dat maar liefst 17,8% van Australiërs crypto bezit. Na Australië volgt Indonesië met 16,7% en Hong Kong met 15,8%. Boven Australië staat Maleisië met 18% en helemaal bovenaan Nigeria met 24,2%.

Het wereldwijde gemiddelde van crypto investeerders komt volgens Finder op 11,4% uit. De Verenigde Staten ligt met 10,4% dus net onder dat gemiddelde. Nederland is echter helemaal niet terug te vinden op het lijstje. Het is onduidelijk of er helemaal geen Nederlanders zijn ondervraagd of dat het percentage zelfs onder de laagste uitkomt. Dat is Japan met 4,6%.

Bitcoin blijft verreweg de populairste crypto, maar liefst 65,2% van Australische crypto investeerders bezit BTC. In Japan komt dit percentage het hoogst uit, namelijk op 76,7% van crypto investeerders in het land. Dan volgt Zuid-Afrika met 72,6%.

Ethereum is het populairst in Singapore met 52,4%. Daarna volgt Australië, waar 42,1% van crypto investeerders ether bezit. De populairste crypto in Australië, ten opzichte van andere landen, is cardano (ADA). Maar liefst 26,4% van Australische crypto bezitters heeft ADA. Daarna volgt Ierland met 25,4%. Binance Coin (BNB) is het populairst onder Indonesische investeerders en dogecoin (DOGE) in de VS.

Ten slotte meldt Finder dat 40,4% van crypto investeerders in Australië vrouwelijk is en dus 59,6% mannelijk. Dat is ongeveer rond het wereldwijde gemiddelde. Aan de uiterste zijde is Japan te vinden, waar maar 22,1% van crypto investeerders vrouwelijk is. Aan de andere kant staat Mexico waar juist 53,7% vrouwelijk is.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.