Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

02/14/2024

·

49 views


Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter

Foto: Tada Images/Shutterstock In de wereld van crypto wordt decentralisatie door velen als heilig beschouwd. Maar Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), waarschuwt de hele crypto gemeenschap in...

Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter

Foto: Tada Images/Shutterstock

In de wereld van crypto wordt decentralisatie door velen als heilig beschouwd. Maar Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), waarschuwt de hele crypto gemeenschap in een nieuwe video genaamd ‘Legacy is eating Crypto’ voor de toenemende centralisatie binnen de industrie. Hoskinson benadrukt de dominante positie van enkele grote spelers in de Bitcoin (BTC) en stablecoin sectoren, een ontwikkeling die volgens hem in strijd is met de fundamentele principes van decentralisatie waarop de cryptowereld is gebouwd.

anycoin_direct_onze_ervaring_eigen_private_keys

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB anycoin_direct_exchange_icon

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dominantie van stablecoins en institutionele spelers

Een specifiek punt van zorg voor Hoskinson is de overheersing van stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Deze stablecoins vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de markt, met 70% van het on-chain volume, terwijl ze slechts 10% van de gehele crypto-industrie omvatten. De centralisatie van stablecoins brengt gigantische risico’s met zich mee volgens de Cardano-oprichter.

Legacy is Eating Crypto https://t.co/36mn4sltef

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) February 12, 2024

Daarnaast uit Hoskinson zijn bezorgdheid over de recente populariteit van spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs), waarbij grote institutionele spelers zoals BlackRock en Fidelity aanzienlijke hoeveelheden BTC hebben vergaard. Deze financiele instituties hebben nu al vele miljarden aan BTC in het bezit. Deze trend draagt volgens Hoskinson bij aan de centralisatie van macht binnen de Bitcoin sector, waardoor een klein aantal instellingen een groot deel van de markt controleert. Dat staat haaks op een van de belangrijkste peilers van crypto; decentralisatie en dit kan volgens Hoskinson de hele industrie beschadigen.

Cardano’s inzet voor decentralisatie

Tegenover de gecentraliseerde benadering van veel crypto projecten staat Cardano’s toewijding aan decentralisatie volgens Hoskinson. Hij benadrukt hoe Cardano is ontworpen als een gedecentraliseerd platform dat individuen en gemeenschappen in staat stelt om deel te nemen aan de ontwikkeling en het bestuur van het netwerk. Deze benadering, zo stelt hij, zal Cardano in staat stellen om te floreren ondanks de uitdagingen van centralisatie.

Op de korte termijn bevindt ADA zich in een technisch dilemma, gevangen tussen cruciale steunniveaus. Een doorbraak boven $0.62 zou een belangrijk signaal kunnen zijn voor een mogelijke opwaartse beweging richting $0.68, maar zover is het nog niet.

Terwijl de cryptomarkt veder blijft groeien en steeds meer traditionele investeerders en instituties instappen, zullen we vroeg of laat te zien krijgen of deze zorgen worden aangepakt en of de gedecentraliseerde benadering van Cardano zijn vruchten zal afwerpen. Hoskinson maakt zich in ieder geval grote zorgen dat de industrie de verkeerde kant op beweegt.

Post Views: 264

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
Cardano koers is 'precies waar het moet zijn', expert verwacht vuurwerk
Crypto Insiders
Cardano koers is 'precies waar het moet zijn', expert verwacht vuurwerk

04/11/2024

·

10 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)