Zanzibar explorează potențialele modalități de a adopta activele digitale

1 week ago    94 views
Telegram LinkedIn
AFRIXX - An African generative NFT project

Zanzibar, un teritoriu semi-autonom din Tanzania, explorează modalități de reglementare și adoptare a crypto-monedelor.

Mudrick Soraga, Ministrul de Stat din Zanzibar, a declarat pentru agenția de presă The Citizen că guvernul din Zanzibar intenționează să organizeze întâlniri cu stakeholderii, cum ar fi băncile și ministerele, pentru a discuta politicile legate de industria crypto-monedelor.

Mișcarea face parte dintr-un plan potențial de adoptare a crypto-monedelor. Soraga a discutat anterior cu entuziaști locali de crypto, care l-au asigurat că Zanzibar ar trebui să recunoască și să adopte crypto-monedele ca mijloc legal de plată.

Căutăm opinii asupra acestei chestiuni înainte de a decide dacă este viabilă sau nu – a spus oficialul

Zanzibar are mult de lucrat pentru ca jurisdicția să poată adopta crypto-monedele. Potrivit profesorului Haji Semboja, de la Universitatea de Stat din Zanzibar, guvernul va trebui să vină cu politici care să explice obiectivele și beneficiile unei monede digitale prin intermediul Băncii Tanzaniei.

Abdulmajid Nsekela, președintele Asociației Bancherilor din Tanzania, a menționat că Zanzibar are multe de învățat despre dezvoltarea tehnologiei:

Trebuie să începem să luăm exemplu de la alte țări despre cum funcționează această tehnologie. Pentru ca crypto-monedele să fie eficiente, vom avea nevoie de politici clare pentru crypto-monede – a spus Nsekela

Noutatea vine la câteva luni după ce președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a îndemnat banca centrală a țării să înceapă să exploreze crypto-monede precum Bitcoin. În Septembrie 2021, El Salvador a fost prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legală de plată.

Potrivit unor persoane din industria crypto-monedelor, cum ar fi fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, multe alte țări vor merge pe urmele El Salvadorului, transformând Bitcoin în monedă națională sau adoptând crypto-monede pentru tranzacții. 

La începutul lunii Noiembrie, Input Output Hong Kong (IOHK), filiala de cercetare și dezvoltare din spatele blockchainului Cardano, ar fi avut întâlniri secrete cu unii oficiali din Zanzibar. Africa a fost unul dintre planurile strategice ale companiei IOHK de-a lungul anilor, organizația lansând o serie de inițiative în mai multe țări africane.

Zanzibar, October 2021. World Mobile hosted secret meetings with @InputOutputHK.

Over four days, the teams visited rollout sites and met with government officials, making plans for a #StrongerConnected future for Zanzibarians.

Watch the full film: https://t.co/s8nRCuitg7 pic.twitter.com/iQylBd7Vbt

— World Mobile (@WorldMobileTeam) November 8, 2021

Cu toate acestea, Zanzibar nu este unica țară care explorează modalități de a adopta crypto-monedele. Zimbabwe, o altă țară africană, acordă o atenție sporită sectorului crypto, pe măsură ce crește utilizarea crypto-monedelor în rândul populației sale. În plus, țara pare dispusă să reglementeze întregul sector.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed SaleBUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto - RO
ADACASH - Earn passive income.