Logo
Cardano Ecosystem

Adacoin/HU

11/24/2021

·

490 views


Vulkánmeghajtású bitcoinvárost épít El Salvador

El Salvador elnöke, Nayib Bukele bejelentette, hogy saját bitcoinvárost építenek a közép-amerikai országban. A kriptovaluta-bányászatra szánt település a közeli Conchagua vulkán által termelt geotermikus energiából nyeri majd az energiát. A bitcoinváros építése – írja a New York Post és...

Vulkánmeghajtású bitcoinvárost épít El Salvador

El Salvador elnöke, Nayib Bukele bejelentette, hogy saját bitcoinvárost építenek a közép-amerikai országban. A kriptovaluta-bányászatra szánt település a közeli Conchagua vulkán által termelt geotermikus energiából nyeri majd az energiát. A bitcoinváros építése – írja a New York Post és a BBC – 2002-ben kezdődhet, de Bukele nem beszélt róla, hogy mikorra fejeződhet be az építkezés.

Az építkezés megkezdésére El Salvador egymilliárd dollárt szán; ebből fogják kialakítani a Blockstream nevű kripto-infrastruktúrát. 500 millió dollárt szánnak a város megépítésére, és további 500 milliót bitcoinvásárlásra. A város működtetéséből némi extra is beesik az általános forgalmi adó formájában, de az új városban nem lesznek más adótípusok: sem jövedelemadó, sem tőke után fizetendő nyereségadó, sem ingatlanadó.

A bitcoin iránti elkötelezettséget jól példázza, hogy El Salvador azt is bejelentette, hogy az állami tulajdonban lévő geotermikus erőművet is kriptovaluta-bányászatra fogják használni.

Az ország idén az újságok címlapjára került, miután El Salvadorban – a világon elsőként – hivatalos valutaként vezették be a bitcoint. A szeptemberi bitcoin-bevezetés előtt az ország vezetése 26 millió dollárnyi bitcoint vásárolt, és minden állampolgárnak elérhetővé tettek egy digitális pénztárcát, benne 30 dollárnyi bitcoinnal. Ezzel párhuzamosan több mint 200 bankautomatát telepítettek országszerte, amik kezelni tudják a bitcoint. El Salvadorban ma már adófizetésre, bevásárlásra, ingatlanvásárlásra, valamint digitális szolgáltatások igénybevételére is használható a kriptovalutát.

A szombati bejelentésen Bukele elmondta, hogy a bitcoint a civil és a kereskedelmi szférában, szolgáltatások használatakor, múzeumokban, szórakozóhelyeken, bárokban, éttermekben, reptereken, kikötőkben és vasúton is elfogadják.

A rendszer kritikusai szerint kockázatos ennyire volatilis pénzügyi eszközökhöz kötni az ország vagyonának jelentős részét, ugyanakkor az eljárás támogatói szerint a bitocinnal az ország lakosai hozzájuthatnak a fontos pénzügyi piacokhoz. – írja a 444.hu

A Vulkánmeghajtású bitcoinvárost épít El Salvador bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Adacoin/HU

ORIGINAL SOURCE

https://adacoin.hu/vulkanmeghajtasu-bitc...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Adacoin/HU

See more
Elfogadja az Apple a kriptovalutákat a jövőben?
Adacoin/HU
Elfogadja az Apple a kriptovalutákat a jövőben?

02/08/2022

·

355 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X