Το eToro σταματά τη διαπραγμάτευση των Cardano & Tron για χρήστες των ΗΠΑ, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών.

2 days ago    83 views
Telegram LinkedIn
AFRIXX - An African generative NFT project

Σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, το ισραηλινό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων eToro ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει από τις λίστες του, το Cardano ( ADA ) και το Tron (TRX) για πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά τις 31 Δεκεμβρίου, οι χρήστες των ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να ανοίγουν νέες θέσεις σε ADA και TRX. Επιπλέον, τα πορτοφόλια θα είναι ουσιαστικά σε λειτουργία μόνο για ανάληψη μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, οπότε και οι πωλήσεις θα περιοριστούν. Κατά τη λήψη της απόφασης, η eToro ανέφερε ρυθμιστικές ανησυχίες που αφορούν και τα δύο περιουσιακά στοιχεία.

Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους, καθώς το ADA δεν συνδέεται παραδοσιακά με ρυθμιστικά προβλήματα. Σε σύγκριση με την Ripple ( XRP ), του οποίου οι δημιουργοί ασχολούνται επί του παρόντος με την SEC, καθώς και το Monero, καθώς τα χαρακτηριστικά του απορρήτου του,  κάνουν κάποιους να φοβούνται ότι γίνεται εύκολα κατάχρηση για παράνομους σκοπούς. Αυτά τα δύο νομίσματα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του ρυθμιστικού ελέγχου στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Το ADA, αυτή τη στιγμή κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου, ο Charles Hoskinson, ιδρυτής της Cardano, ανακοίνωσε μια συνεργασία με τον πάροχο ανάλυσης blockchain Confirm για τη συμμόρφωση του με τα ρυθμιστικά πλαίσια, καθώς και οδηγίες κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η κίνηση επικρίθηκε από ορισμένους υποστηρικτές του ADA, οι οποίοι ήθελαν το έργο να κρατήσει πιο αποκεντρωμένο χαρακτήρα.

Αυτή η απροσδόκητη αυτή κίνηση του eToro ανάγκασε τον Hoskinson να διευκρινίσει στο YouTube τη θέση του γύρω από αυτές τις ειδήσεις.

Συνοπτικά, ο Hoskinson είπε ότι ούτε το Cardano Foundation, ούτε η IOHK έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με οικονομικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το $ADA. Η κίνηση της eToro είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και παρόλο που είναι ατυχές το γεγονός ότι η eToro θεώρησε ότι έπρεπε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, η κατάργηση του $ADA από την πλατφόρμα eToro στις ΗΠΑ δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ρευστότητα του ADA.

Το άρθρο Το eToro σταματά τη διαπραγμάτευση των Cardano & Tron για χρήστες των ΗΠΑ, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed SaleBUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Cryptobase
ADACASH - Earn passive income.