Τα 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε Cardano (ADA)

1 month ago    86 views
Telegram LinkedIn
RavenDex, First Cross-Chain Swap DEX On The Cardano Ecosystem

Το Cardano (ADA) είναι ένα κρυπτονόμισμα που έχει βγεί πολύ στην επικαιρότητα τελευταία και είναι αρκετοί αυτοί που το παρακολουθούν περιμένοντας να γίνει ένας ηγέτης στον χώρο. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιαστούν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για αυτό, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε στο εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία για το Cardano.

Δημιουργήθηκε το 2017 και αναφέρεται συχνά ως ένα κρυπτονόμισμα τρίτης γενιάς. Βασίζεται πάνω σε αυτά που έχουν καταφέρει ήδη το Bitcoin και το Ethereum, ενώ στοχεύει να είναι πιο βιώσιμο και scalable (δηλαδή να μην έχει προβλήματα συμφόρησης όταν αυξάνεται η ποσότητα των δεδομένων που περνάει από το blockchain του ταυτόχρονα). Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο γρήγορο και πιο ασφαλές. Παρόλο που έχει αρκετές δυνατότητες και βλέψεις, το Cardano ακόμα δεν έχει τις πιάσει 100% ούτε έχει πλήρης λειτουργικότητα αλλά θεωρείται ένα από τα altcoins που πρέπει να παρακολουθήσετε. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε Cardano, εδώ θα βρείτε τα βασικά στοιχεία που πρέπει πρώτα να γνωρίζετε.

1) Είναι ενεργειακά αποδοτικό

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Cardano είναι ότι είναι ένα κρυπτονόμισμα φιλικό προς το περιβάλλον. Για μια εύκολη σύγκριση, εδώ είναι πόση ενέργεια εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί το Cardano, το Bitcoin και το Ethereum ετησίως:

  • Cardano: 6 gigawatt ώρες
  • Bitcoin: 130 terawatt ώρες
  • Ethereum: 50 terawatt ώρες

Λάβετε υπόψη ότι ένα terawatt ισούται με 1.000 gigawatt. Με άλλα λόγια, το Bitcoin χρησιμοποιεί περίπου την ίδια ενέργεια με την Αργεντινή, η οποία έχει περίπου 45 εκατομμύρια κατοίκους. Το Cardano χρησιμοποιεί τόση ενέργεια όση χρησιμοποιούν περίπου 600 σπίτια στις ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Cardano χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα, το Proof-of-Stake, για να επαληθεύσει και να επικυρώσει τις συναλλαγές. Το Proof-of-Stake περιορίζει τον αριθμό των συσκευών που επαληθεύουν τις συναλλαγές ανά πάσα στιγμή, γεγονός που διατηρεί λογική τη χρήση της ενέργειας. Από την άλλη πλευρά, το Bitcoin και το Ethereum χρησιμοποιούν το μοντέλο Proof-of-Work. To Proof-of-Work δεν περιορίζει τον αριθμό των συσκευών που εμπλέκονται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Το Ethereum βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης στο μοντέλο Proof-of-Stake για αυτό το λόγο, μπορείτε να διαβάσετε για αυτό εδώ.

2) Ο ιδρυτής του Cardano βοήθησε στη δημιουργία του Ethereum

Ο Charles Hoskinson ήταν μέλος της ομάδας που ίδρυσε το Ethereum μαζί με τον συνιδρυτή και εφευρέτη του, Vitalik Buterin. Ωστόσο, ο Hoskinson ήθελε να είναι ένα εμπορικό project, ενώ ο Buterin ήθελε ένα μη κερδοσκοπικό project. Λόγω αυτής της διαφωνίας, ο Buterin απομάκρυνε τον Hoskinson από την ομάδα του Ethereum το 2014.

Ο Hoskinson άρχισε να αναπτύσσει το Cardano το 2015 και αυτό φέρει πολλές ομοιότητες με το Ethereum. Τόσο το Cardano όσο και το Ethereum είναι προγραμματιζόμενα blockchains που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι άνθρωποι για την ανάπτυξη εφαρμογών επάνω τους και χρησιμοποιούν και τα δύο την λογική των smart contracts.

3) Μπορεί να χειριστεί ένα μεγάλο αριθμό συναλλαγών ταυτόχρονα

Το scalability είναι ένα πρόβλημα για τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin επεξεργάζεται περίπου πέντε συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και το Ethereum επεξεργάζεται περίπου 15. Αυτό οδηγεί σε συναλλαγές που καθυστερούν πιο πολύ και έχουν υψηλότερες χρεώσεις. Η Visa, από την άλλη πλευρά, επεξεργάζεται περίπου 1.700 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Σε δοκιμές, το Cardano επεξεργάστηκε 257 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Σχεδιάζει επίσης να προσθέσει ένα άλλο επίπεδο, που ονομάζεται Hydra, στο blockchain του. Με αυτήν την τεχνολογία, θα μπορούσε να επεξεργαστεί 1 εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

4) Έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων

Το Cardano είναι ένα φιλόδοξο project και υπάρχουν πολλές πιθανές χρήσεις για την τεχνολογία του σε διάφορες βιομηχανίες.

Ένα τρέχον παράδειγμα αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία του Cardano με το Υπουργείο Παιδείας της Αιθιοπίας. Το blockchain του Cardano θα αποθηκεύσει αρχεία που δεν θα μπορούν να παραποιηθούν για 5 εκατομμύρια Αιθίοπες μαθητές. Όταν αυτοί ακολουθήσουν ανώτερη εκπαίδευση και εργασία, θα έχουν τα αρχεία και τα επιτεύγματά τους διαθέσιμα στο blockchain.

Ακολουθούν άλλες περιπτώσεις χρήσης του Cardano σε διαφορετικούς τομείς:

  • Υγειονομική περίθαλψη: Το blockchain του Cardano μπορεί να πιστοποιήσει τα φαρμακευτικά προϊόντα για να αποφύγει τον κίνδυνο να αγοραστούν πλαστά φάρμακα.
  • Οικονομία: Το Cardano μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες ως ένα αρχείο που θα αποθηκεύει την ταυτότητα των ανθρώπων και για να αποδείξει την αξιοπιστία τους.
  • Γεωργία: Η τεχνολογία του Blockchain μπορεί να παρέχει αξιόπιστη παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού για αγρότες, μεταφορείς και εμπόρους.

5) Έρευνα πριν την έγκριση των αναβαθμίσεων

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Cardano είναι ότι η διαδικασία ανάπτυξης του αξιολογείται από τους χρήστες. Μηχανικοί, προγραμματιστές και ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται στην τεχνολογία του blockchain και στην κρυπτογράφηση συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση του project του Cardano.

Η διαδικασία της αξιολόγησης από τους χρήστες σημαίνει ότι το Cardano είναι ο τύπος του κρυπτονομίσματος με αργή και σταθερή ανάπτυξη και όχι αυτός που κάνει γρήγορες και ξαφνικές αλλαγές οι οποίες πολλές φορές μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το πλεονέκτημα του Cardano είναι ότι η αξιολόγηση από τους χρήστες εντοπίζει τα ζητήματα και τα προβλήματα ασφάλειας νωρίς που διαφορετικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρότερα προβλήματα αργότερα.

6) Υπάρχει περιορισμένο Total Max Supply

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν είτε να έχουν σταθερό είτε απεριόριστο supply. Το Bitcoin είναι το πιο διάσημο παράδειγμα κρυπτονομίσματος με σταθερό supply, καθώς δεν θα υπάρξουν ποτέ περισσότερα από 21 εκατομμύρια Bitcoin. Το Cardano λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Έχει max supply τα 45 δισεκατομμύρια ADA και σήμερα κυκλοφορούν περίπου 32 δισεκατομμύρια ADA. Αυτό από μόνο του δεν εγγυάται ότι η τιμή θα ανέβει. Αλλά αν το Cardano γίνει πολύ δημοφιλές, τότε το limited supply θα μπορούσε να βοηθήσει κατά την αύξηση της ζήτησης.

7) Θα χρειαστείτε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που προσφέρει το Cardano

Επειδή το Cardano είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, μπορείτε να το βρείτε σε αρκετά από τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς πλατφόρμες που το έχουν καταχωρίσει:

  • Coinbase
  • Kraken
  • Binance

Όμως, ακόμα δεν μπορείτε να το αποκτήσετε όταν αγοράζετε κρυπτονομίσματα μέσω της PayPal ή του Venmo.


Όπως κάθε κρυπτονόμισμα, έτσι και το Cardano κρύβει τους κινδύνους του. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει τους στόχους του ή και ακόμη ότι θα αξίζει κάτι στο μέλλον. Αυτά είναι τα ρίσκα που παίρνετε με οποιαδήποτε επένδυση κρυπτονομίσματος. Μπορείτε να διαβάσατε εδώ και εδώ για τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα.

Πηγή: Fool


P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem.
P2P Finance is the first ecosystem that introduces an Affiliate / Referral program, with address milestones, to the DeFi industry. The P2P Token has 4 utilities, used to unlock the plethora passive earning opportunities within the platform. More Info - https://p2p.finance
Read the article in Greepto

P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem