Solana (SOL) vs. Cardano (ADA): op welk netwerk staken mensen het meest?

2 weeks ago    222 views
Telegram LinkedIn
Join us in creating a new level of authenticity in document verification.

Solana (SOL) was de afgelopen tijd de altcoin die alle schijnwerpers op zich gericht kreeg. In een korte tijd wist de koers astronomisch te stijgen en niet lang geleden haalde solana zelfs de marktkapitalisatie van cardano (ADA) om zo de vijfde plek van grootste cryptocurrencies te komen. Inmiddels is solana zelfs de crypto geworden waar de meeste waarde in is vastgezet door middel van staken.

Staking

Staken is een manier voor investeerders om een passief inkomen binnen de crypto industrie te genereren. Investeerders kunnen een bepaalde waarde vastzetten in een staking protocol om zo bij te dragen aan het netwerk en krijgen daarvoor een beloning. 

Dergelijke staking contracten zijn erg populair omdat hiermee een relatief stabiele vorm van inkomen verkregen kan worden. Daarnaast draagt het bij aan de stabiliteit en werkzaamheid van netwerken die draaien op een proof-of-stake consensus model.

Al langere tijd was het Cardano staking protocol de grootste van zijn soort, maar inmiddels is Solana hier ruimschoots overheen gegaan, dit blijkt uit data van Staking Rewards  De totale waarde dat is vastgezet op het Solana netwerk is meer dan $80 miljard. Dat komt overeen met zo’n 77% van alle tokens in omloop.

Op plek twee staat cardano met zo’n $44 miljard en op plek drie staat het Ethereum 2.0 staking contract met $34 miljard. Ook Polkadot (DOT) en Avalanche (AVAX) zijn goed vertegenwoordigd als het op staking aankomt.

Solana

Het is duidelijk dat solana een enorme inhaalslag heeft gemaakt de afgelopen tijd. Het is breed voorbij aan de marktkapitalisatie van cardano en is verreweg het meest waardevolle staking protocol.

Met deze ontwikkeling wordt nogmaals duidelijk dat solana behoorlijk hard werkt aan de toekomst. In het afgelopen jaar is de koers van solana met meer dan 13.000% gestegen. Dat is niet mals.

Het Solana platform doet een poging om extreem hoge transactie snelheden te bewerkstelligen zonder dat ten koste gaat van de decentrale aard van het netwerk. Het netwerk heeft naar zeggen de mogelijkheid om 50.000 transacties per seconde te verwerken. Dit is vele malen hoger dan zowel het Bitcoin (BTC) netwerk als het Ethereum (ETH) netwerk.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale
AFRIXX - An African generative NFT project


BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.