Personalități din cripto: Charles Hoskinson – Cardano

Crypto - RO 1 day ago Report
Telegram LinkedIn

Charles Hoskinson este un antreprenor și matematician în tehnologie din Colorado – născut în 1987 în Hawaii – este de naționalitate american. Provine dintr-o familie de doctori și deși a fost acceptat la facultatea de medicină, a decis să-și schimbe cariera în matematică la mijlocul anilor 2000. El a studiat matematica și criptografia la universitatea Metropolitan State University din Denver și University of Colorado Boulder.

Experiența sa profesională include înființarea a trei start-up-uri legate de criptomonede – Invictus Innovations, Ethereum și IOHK – ocupând o varietate de posturi atât în sectorul public, cât și în cel privat. 

Primii pași în sfera cripto

În 2013, Charles Hoskinson a renunțat la un job de consultanță pentru a începe un proiect numit Bitcoin Education Project. Potrivit lui, oferta limitată face din Bitcoin o formă digitală de aur. El a observat valoarea acestuia deoarece și-a dat seama că întreprinderile căutau un sistem de plată mai eficient dincolo de controlul guvernului. El este considerat unul dintre pionerii lumii cripto.

A fost președintele fondator al comitetului de educație al Fundației Bitcoin și a înființat Cryptocurrency Research Group în 2013. Peste 18.000 de persoane s-au înscris la cursul său, crescându-i popularitatea. Această școală online i-a permis să-l cunoască pe Vitalik Buterin și pe alți câțiva inovatori împreună cu care mai apoi au co-fondat blockchain-ul Ethereum.

S-a alăturat echipei de fondatori Ethereum ca unul dintre cei cinci fondatori inițiali, alături de Vitalik Buterin și Gavin Wood la sfârșitul anului 2013. Pentru o scurtă perioadă, Charles Hoskinson a deținut funcția de director executiv la Ethereum. 

În cele din urmă, a părăsit Ethereum în 2014 din cauza unor dezacorduri cu Vitalik Buterin cu privire la structura non-profit, open-source a proiectului. Charles Hoskinson susținea că proiectul ar trebui să fie comercial, pe când Vitalik Buterin a mers pe ideea creerii Ethereum ca o companie nonprofit.

Fiind unul dintre fondatori lui iau revenit 293.000 de ETH pentru munca sa la acel moment, care ar valora acum 321 de milioane de dolari – însă el i-a oferit pe toți secretarei sale. 

„Niciodată nu am crezut că Ethereum va avea un succes atât de mare, I-am dat secretarei mele cei 293.000 de ETH pe care i-am primit la plecare. Astfel nu am obținut nimic în schimbul rolului pe care l-am jucat la întemeierea Ethereum. Sunt ultima persoană din lume care ar putea oferi sfaturi de investiții”, a susținut el.

Fondarea IOHK și Cardano

La sfârșitul anului 2014, Charles Hoskinson și fostul său coleg Ethereum Jeremy Wood au format IOHK (Input Output Hong Kong), o companie de inginerie și cercetare care dezvoltă tehnologii cripto și blockchain. 

IOHK a fost înființată în Hong Kong și are aproximativ 70 de angajați în întreaga lume. Charles Hoskinson și IOHK susțin în prezent proiectele Ethereum Classic și Cardano cu inginerie software și alte resurse, pe lângă sprijinirea clienților din industriile academice, financiare și din alte industrii.

Proiectul cheie al IOHK este Cardano – o platformă blockchain proof-of-stake care concurează cu Ethereum, fiind o rețea de contracte inteligente ce oferă comisioane mai mici, criptomoneda nativă a rețelei este ADA.

Charles Hoskinson nu a căutat capital de risc pentru Cardano, spunând că asta ar fi contrar principiilor blockchain-ului. 

„Implicarea capitalului de risc ar putea duce la un control exagerat din partea unei părți asupra unui proiect.”

IOHK acceptau anterior plățile exclusiv sub formă de Bitcoin, o strategie care a dat roade atunci când valoarea criptomonedei a crescut vertiginos. Charles Hoskinson este acum considerat una dintre cele mai bogate persoane din industria cripto. Forbes a estimat averea lui la 500-600 de milioane de dolari.

În prezent, Cardano se află pe locul șapte dintre toate activele cripto în ceea ce privește capitalizarea de piață, la aproximativ 16 miliarde de dolari.

În 2020, Charles Hoskinson a vorbit la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde a spus că blockchain-ul poate provoca în cele din urmă mari schimbări sociale.

Proiectele sale actuale se concentrează în educarea oamenilor despre domeniul cripto, în promovarea descentralizării și în a face instrumentele criptografice mai ușor de utilizat pentru publicul larg. Aceasta include conducerea cercetării, proiectării și dezvoltării Cardano, o criptomonedă de a treia generație care a fost lansată în septembrie 2017.

Filantropie

Hoskinson a finanțat mai multe laboratoare de cercetare a tehnologiei blockchain din întreaga lume, inclusiv la Universitatea din Edinburgh, Institutul de Tehnologie din Tokyo și Universitatea din Wyoming. În septembrie 2021, el a donat 20 de milioane de dolari Universității Carnegie Mellon pentru a construi Centrul Hoskinson pentru Matematică Formală. De asemenea, el sponsorizează proiectul Better Angels pentru a-i informa pe oameni despre politica din SUA.

Charles Hoskinson și IOHK încearcă să schimbe modul în care sistemele financiare funcționează în lume, încercând să le democratizeze folosind tehnologiile emergente, prin urmare, să împingă puterea de la câțiva oameni din centru, către populația generală de la margini.

„Trăim într-o epocă a minunilor, datorită tehnologiilor și productivității uimitoare. America produce mai mult astăzi decât a făcut-o în zilele sale de glorie din anii 1960 și 70 și asta pentru că suntem mult mai eficienți datorită tehnologiei excelente. Și, cu toate astea, de ce naiba trei miliarde de oameni încă nu trăiesc bine? Pentru că avem sisteme proaste. Și nu mai avem mult timp să le reparăm”, a conchis Charles Hoskinson.

Cardano se concentrează pe dezvoltarea țărilor din Africa, care au nevoie de un sistem financiar sigur și puternic. Populația tânără a continentului și adopția digitală în creștere, împreună cu lipsa oricăror sisteme monetare moștenite, fac din acest continent o destinație potrivită pentru ca Cardano să prospere – sau cel puțin să încerce.

El a criticat problema creșterii consumului de energie inerentă a Bitcoin și susține că Cardano este mult mai eficient din punct de vedere energetic. Este o persoană ce a militat continuu pentru industriile cripto și a jucat un rol esențial în schimbarea percepției oamenilor despre criptomonede și tehnologia blockchain.

Charles Hoskinson în 2018, Mongolia - el are o pasiune aparte față de această țară pe care o vizitează desCharles Hoskinson în 2018, Mongolia – are o pasiune aparte față de această țară pe care o vizitează des

Original Source: https://crypto.ro/educatie/personalitati-din-cripto-charles-hoskinson-cardano/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
GADA Finance is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on June 29, 2022
Being the first permissionless and community-governed launchpad on Cardano, we intend to raise funds through a public ISPO which will enhance the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto - RO