Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

12/16/2023

·

59 views


Óvakodj a csalóktól: a Cardano alapítójának videóját mesterséges intelligenciával készült hanggal manipulálják az adathalászok

A mesterséges intelligenciával beköszöntött a csalások új korszaka. Egyre nehezebb megkülönböztetni a kamut a valódi tartalmaktól, ezért sokan bedőlnek az álhirdetéseknek. Ebbe nemrég a kevésbé szemfüles...

Óvakodj a csalóktól: a Cardano alapítójának videóját mesterséges intelligenciával készült hanggal manipulálják az adathalászok

A mesterséges intelligenciával beköszöntött a csalások új korszaka. Egyre nehezebb megkülönböztetni a kamut a valódi tartalmaktól, ezért sokan bedőlnek az álhirdetéseknek. Ebbe nemrég a kevésbé szemfüles ADA-befektetők is belekóstolhattak: az alapító egyik videójára kevertek új hangot, amiben airdrop ígéretével csalták adathalász oldalakra a gyanútlanokat.  

A kriptotér kísérleti technológiái nemcsak a mohó befektetőket vonzzák, hanem a mindenre elszánt csalókat is. Nemrég például Charles Hoskinsonnak, a Cardano (ADA) alapítójának és alkotójának videóját használták fel a gyanútlanok becsapására. Hoskinson videójára mesterséges intelligenciával készült hangalámondást kevertek, amivel egy adathalász webhelyhez vezető hamis airdropot reklámoztak.

A hamis Cardano-airdropot bejelentő hirdetés kriptóval kapcsolatos YouTube-videókon jelent meg, fontos azonban megérteni, hogy ebben az esetben nem a YouTube tartalomkészítői a hibásak.

A csalók ugyanis a platform hirdetési rendszerét használták ki a megtévesztő hirdetés terjesztésére, ami aggályokat vetett fel a platformon végzett hirdetés-ellenőrzési folyamatokkal kapcsolatban. Szerencsére a Solar Miner In Spain néven futó X-felhasználó kiszúrta a csalást, és értesítette az egyik érintett csatorna tulajdonosát, a Digital Asset News-t.

Te jó ég!! Az AI ugyan nem tökéletes ebben az átverős videóban, amit a videóm előtt játszottak le, de ELÉG KÖZEL áll hozzá. Pontosan úgy hangzik, mint @IOHK_Charles, csak egy kicsit darabos. BÚCSÚZZ el az adádtól. Egyre kifinomultabbak a csalások a @YouTube-on, és ez elég ijesztő.” – írja a Digital Asset News az X-en.

Cardano (ADA) árelemzés

Időközben a Cardano natív tokenje 0,57 dollárral kereskedik a cikk megírásakor. A december 13-i 0,61 dolláros havi csúcsról ugyan kicsit visszacsúszott, de most újra erősödést mutat. Ha éves szinten nézzük a helyzetet, akkor 126,37%-os árnövekedésről beszélhetünk, ami az ökoszisztéma növekedését és a DeFi szektor fellendülését tükrözi.

A Cardano decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémája az év legjobb DeFi-projektjei között volt, Charles Hoskinson pedig nemrégiben a további decentralizációról szőtt terveiről beszélt live streamjében. Eközben az Ada validátorai által stake-elt mennyiség is jelentősen nőtt, meghaladva a 14 milliárd dolláros piaci felső határt.

Az AI-technológia fejlődésével a felhasználóknak, fejlesztőknek, befektetőknek és tartalomkészítőknek egyaránt óvatosabbaknak kell lenniük a csalásokkal és kockázatokkal szemben. Ugyanezt az óvatosságot kell alkalmazi a kriptóval való kereskedéskor is: a befektetőknek és a felhasználóknak elővigyázatossággal és szkepticizmussal kell mérlegelniük a lehetőségeiket, különösen akkor, ha egy ajánlat túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. 

AD

TapTax - Cardano Crypto Taxes Made Simple. Available Now!

Simplify your Crypto Tax experience! From a passive holder, to day trader, to NFT project, we have your taxes covered.BUY NOW!


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/ovakodj-a-cs...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from BitcoinBazis

See more
A 10 dolláros kérdés: XRP, Cardano vagy Scapesmania?
BitcoinBazis
A 10 dolláros kérdés: XRP, Cardano vagy Scapesmania?

last Saturday at 1:47 PM

·

16 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)