Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

04/26/2023

·

355 views


Kan RENQ de strijd met ADA aan gaan in 2023?

Cardano (ADA) is een van crypto's top DeFi spelers en layer-1 blockchain netwerken. Cardano staat op de zevende plaats qua marktkapitalisatie, met een huidige market cap van $15,2 miljard. Het smart contract netwerk heeft een marktaandeel van 1,20%. Naarmate het crypto-ecosysteem echter evolueert, duiken nieuwe projecten op om te concurreren met Cardano (ADA). Hoewel veel daarvan op de een of andere manier zijn mislukt, hoopt een relatief nieuw project de strijd aan te kunnen gaan.

Kan RENQ de strijd met ADA aan gaan in 2023?

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


Cardano (ADA) is een van crypto’s top DeFi spelers en layer-1 blockchain netwerken. Cardano staat op de zevende plaats qua marktkapitalisatie, met een huidige market cap van $15,2 miljard. Het smart contract netwerk heeft een marktaandeel van 1,20%. Naarmate het crypto-ecosysteem echter evolueert, duiken nieuwe projecten op om te concurreren met Cardano (ADA). Hoewel veel daarvan op de een of andere manier zijn mislukt, hoopt een relatief nieuw project de strijd aan te kunnen gaan.

RenQ Finance (RENQ) is een nieuw DeFi platform die een plek in de schijnwerpers wil toe eigenen. De nieuwkomer op de markt wil de trading scène ontwrichten door een one-stop oplossing te bieden voor alle soorten handelaren op een enkel platform in de DeFi wereld. RenQ Finance (RENQ) hoopt hiaten in de markt op te vullen waar Cardano (ADA) niet in is geslaagd.

Cardano: Een kort overzicht

Cardano (ADA) is een van de vele layer-1 blockchainnetwerken die zijn opgericht om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en Ethereum aan te pakken. Cardano (ADA) is een derde generatie, open-source blockchain netwerk gebaseerd op het Ouroboros protocol, met een uniek gedecentraliseerd netwerk ontwikkeld door cybersecurity en engineering experts. De oorspronkelijke munt van het Cardano-ecosysteem is ADA, genoemd naar Ada Lovelace, een beroemde 19e-eeuwse wiskundige.

Een van de sterke punten van Cardano zijn de snelle en goedkope transacties. Cardano (ADA) kan meer dan 250 transacties per seconde (TPS) verwerken, vergeleken met ongeveer 5 TPS voor Bitcoin en 15 TPS voor Ethereum 1.0. Naarmate het ecosysteem van Cardano zich verder ontwikkelt, zal dit cijfer ook blijven stijgen. Bovendien zijn Cardano transacties aanzienlijk goedkoper dan Ethereum transacties, die minder dan $1 kosten. Dit maakt Cardano schaalbaarder.

Hoewel Cardano onmiskenbaar een krachtig blockchainnetwerk is, is het niet zonder gebreken. Cardano loopt qua ontwikkeling achter op andere netwerken. Het team is herhaaldelijk bekritiseerd omdat het langzaam nieuwe producten lanceert. Veel belangrijke functies die nodig zijn naarmate de blockchaintechnologie vordert, zijn nog in ontwikkeling. Op het gebied van gedecentraliseerde financiën loopt het ecosysteem van Cardano achter op andere belangrijke spelers. De complexe programmeertaal van Cardano leidt ook tot weinig activiteit van ontwikkelaars en bijgevolg tot weinig activiteit van gebruikers.

RenQ FinanceL Een kort overzicht

ReNQ Finance (RENQ) is een op Ethereum gebaseerde innovatieve multi-chain niet-custodiale gedecentraliseerde uitwisseling die de gedecentraliseerde handel wil ontwrichten door gebruikers een directe handelsoptie te bieden via haar wallet-app. Het alles-in-één platform geeft gebruikers toegang tot een verscheidenheid aan DeFi-producten en -diensten op één plaats.

RenQ Finance heeft naar eigen zeggen een belangrijk voordeel ten opzichte van Cardano (ADA) omdat het draait op Ethereum, dat veel meer gebruikt wordt dan Cardano. RenQ Finance is ook zeer schaalbaar, waardoor het onmiddellijke transacties sneller kan aanbieden dan Cardano (ADA), terwijl het profiteert van de superieure beveiliging van Ethereum.

RenQ Finance (RENQ) is ook een multi-chain. RenQ verbindt alle geïsoleerde blockchains tot een cross-chain asset exchange netwerk. Deze multi-chain architectuur geeft RenQ Finance (RENQ) toegang tot een breed scala aan financiële producten over meerdere blockchains, waardoor het voor beleggers gemakkelijker wordt om hun portefeuilles te diversifiëren en in te spelen op marktkansen.

Als gevolg daarvan zorgt het platform voor oneindige liquiditeit voor zijn gebruikers, waardoor de winstkansen toenemen. Bovendien kan RenQ een enkele handelstransactie verdelen over meerdere DEX’en om de meest concurrerende prijzen te verkrijgen. Vanwege de niet-custodiale portefeuille hebben beleggers altijd de volledige controle over hun fondsen, waardoor het veiliger is dan gecentraliseerde beurzen.

RenQ Finance (RENQ) is ook interessant door zijn unieke hybride infrastructuurmodel. RenQ Finance (RENQ) onderscheidt zich van andere DeFi platforms door het aanbieden van institutionele liquiditeit en slippage-vrije handel via een hybride van on-chain en off-chain technologie. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van de voordelen van een gecentraliseerde beurs terwijl ze de controle over hun activa behouden.

RenQ Finance (RENQ) is ook relatief nieuw, wat betekent dat het een groter groeipotentieel heeft dan Cardano (ADA). RenQ Finance (REN) bevindt zich nu in de zevende van acht voorverkoopfasen en nadert daarmee zijn officiële lancering. Tot nu toe heeft de voorverkoop meer dan 12,5 miljoen dollar opgeleverd. 

Klik hier om RenQ Finance (RENQ) Tokens te kopen.


Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

AD

TapTax - Cardano Crypto Taxes Made Simple. Available Now!

Simplify your Crypto Tax experience! From a passive holder, to day trader, to NFT project, we have your taxes covered.BUY NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/featured/...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid
Crypto Insiders
Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid

02/08/2024

·

23 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)