Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

06/26/2024

·

36 views


Hacker wil stelen van Cardano-netwerk, maar ziet alles misgaan

Foto: AnnaStills/Shutterstock De Cardano (ADA) blockchain werd onlangs aangevallen. Het ging om een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS) aanval die gericht was op het stelen van gestakete...

Hacker wil stelen van Cardano-netwerk, maar ziet alles misgaan

Cardano-ADA

Hacker wil stelen van Cardano-netwerk, maar ziet alles misgaan

Foto: AnnaStills/Shutterstock

De Cardano (ADA) blockchain werd onlangs aangevallen. Het ging om een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS) aanval die gericht was op het stelen van gestakete tokens.

Een DDoS is een type cyberaanval waarbij meerdere systemen worden gebruikt om een doelwit, zoals een server, netwerk of website, te overspoelen met verkeer. Het doel van een hiermee is om de normale werking van het doelwit te verstoren, waardoor legitieme gebruikers geen toegang meer hebben tot de dienst.

bitvavo_exchange_bitcoin_kopen_bij_bitvavo_560x330

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto bitvavo-icon

  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe ging de aanvaller te werk?

De aanval betrof transacties die talloze smart contracts aanwakkerde op de Cardano blockchain. De aanvaller probeerde het netwerk te overbelasten door 0.9 ADA per transactie te spenderen en elk blok te vullen met meerdere transacties.

De aanval begon bij blok 10.487.530. Dit werd echter op tijd opgevallen door ontwikkelaar Philip Disarro, die vervolgens de kwetsbaarheid openbaar maakte. 

Dit leidde ertoe dat de DDoS-aanvaller de aanval stopten na het lezen van de tweet in een poging om zijn fondsen te beschermen. Helaas voor de aanvaller waren de fondsen al in beslag genomen.

Er werd namelijk snel gereageerd door de inzetcredential van de aanvaller stop te zetten en te deregistreren. Oftewel, de rechten van de aanvaller om deel te nemen aan het staken werden onmiddellijk beëindigd. Ondanks de aanval bleef de Cardano blockchain operationeel, zonder enige downtime.

Cardano bereidt zich voor op mijlpaal

Met de DDoS aanval konden we goed zien dat de blockchain er sterk voorstaat. Binnenkort voegt het netwerk er een nieuwe mijlpaal aan toe. Volgens oprichter Charles Hoskinson is de overgang naar het ‘Voltaire’ tijdperk de belangrijkste stap in de geschiedenis van het netwerk.

Op Twitter bevestigde Hoskinson dat de “Chang hard fork” gereed is. De overstap naar het Voltaire tijdperk vereist dat 70% van de stake pool operators (SPO’s) hun nodes bijwerken naar Cardano Node versie 9.0. Deze overgang, mogelijk nog deze maand, zal Cardano volledig decentraliseren en het beheer in handen van de gebruikers leggen.

Het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694 ondersteunt deze hard fork, en Hoskinson benadrukt de historische betekenis ervan voor zowel Cardano als de bredere crypto industrie.

Post Views: 119

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Rare Evo: A Blockchain Event

More from Crypto Insiders

See more
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'
Crypto Insiders
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'

07/07/2024

·

28 views

Related News

See more

Argentina Digital Nation 2024
Rare Evo: A Blockchain Event
Argentina Digital Nation 2024

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)