Grootse bank Australië is eerst bank in ‘t land die crypto als bitcoin en ethereum aan klanten gaat aanbieden

1 month ago    84 views
Telegram LinkedIn
Join us in creating a new level of authenticity in document verification.

De adoptie van cryptocurrencies blijft in een zeer rap tempo toenemen. De Commonwealth Bank of Australia (CBA), de grootste bank van Australië, wordt de eerste bank in het land die  crypto diensten aan haar klanten gaat aanbieden. Dat kondigt de bank op 3 november aan:

We’re becoming the first Australian bank to offer the ability to buy, sell and hold crypto assets directly in the CommBank app. pic.twitter.com/OzX1qtvu9B

— CommBank (@CommBank) November 3, 2021

De crypto diensten worden aangeboden in samenwerking met Gemini, de Amerikaanse cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, en Chainalysis, een blockchain analysebedrijf. De crypto diensten zullen aangeboden worden via de CommBank App en de Gemini beurs wordt geïntegreerd in de app.

10 verschillende crypto worden in eerste instantie aangeboden. Dat zijn bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), uniswap (UNI), chainlink (LINK), polygon (MATIC), filecoin (FIL), aave (AAVE) en compound (COMP). Ondanks dat er zelfs enkele decentralized finance (DeFi) tokens er tussen zitten, zit ripple (XRP) er niet bij. Dat bevestigt de bank op Twitter:

Hi there, whlist XRP won't be available for the pilot, we may look to expand our token offering in the future, keep an eye out! ^Chris

— CommBank (@CommBank) November 3, 2021

De bank start ergens in de komende weken met een pilotprogramma. Later worden meer functies aan de app toegevoegd en wellicht meer crypto. Welke dat zullen zijn is nog onbekend. Naast XRP vragen mensen ook naar cardano (ADA), solana (SOL), fantom (FTM) en shiba inu (SHIB). Over die laatste is echter niet iedereen even enthousiast.

“De opkomst en groeiende vraag naar digitale valuta van klanten creëert zowel uitdagingen als kansen voor de financiële dienstensector, die een aanzienlijk aantal nieuwe spelers en bedrijfsmodellen heeft zien innoveren op dit gebied. Wij geloven dat we een belangrijke rol kunnen spelen in crypto om in te spelen op wat duidelijk een groeiende klantbehoefte is en om capaciteit, veiligheid en vertrouwen te bieden in een crypto-handelsplatform.”

Aldus CBA CEO Matt Comyn. Volgens gegevens van Statista is CBA de grootste bank van Australië met meer dan een biljoen aan activa onder beheer. Australië is een van de landen met de hoogste adoptiegehaltes ter wereld. Meerdere Australische senatoren lieten onlangs weten dat zij van het land een ‘crypto hub’ zouden willen maken.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale
AFRIXX - An African generative NFT project


BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.