Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

05/22/2023

·

178 views


Felgyorsultak a decentralizált tőzsdék a Cardano hálózatán

A Cardano ökoszisztémájáról már sokszor írtuk, hogy mennyire gyors ütemben fejlődik. A legfrissebb hírek szerint a Cardano fejlődése a decentralizált értéktőzsdék szektorában is nagyot szól. Elvileg most már...

Felgyorsultak a decentralizált tőzsdék a Cardano hálózatán

A Cardano ökoszisztémájáról már sokszor írtuk, hogy mennyire gyors ütemben fejlődik. A legfrissebb hírek szerint a Cardano fejlődése a decentralizált értéktőzsdék szektorában is nagyot szól. Elvileg most már néhány perc alatt végre lehet hajtani a Cardano láncán swap tranzakciót, amivel egyébként a Cardanón üzemelő decentralizált tőzsdék egyike rekordot állított fel. És hogy ez a gyorsaság mit is jelent?

A Cardano gyorsulása perspektívába helyezve

Ezen a specifikus decentralizált értéktőzsdén egy tranzakciót például 7 óra 11 perc 49 másodperckor indítottak el (IST időzóna), de 7:12:43-kor már meg is érkeztek a coinok. Az egész folyamat tehát alig két percig tartott, ami azért komoly eredmény a Cardano hálózata számára. Természetesen ez egy Ethereumon üzemelő Uniswappel összehasonlítva ez a két perc még mindig nevetségesen lassú, de a Cardano számára hatalmas áttörés. Hiszen már a kezdetek óta folyamatosan azért kritizálják a Cardanót, hogy nem igazán biztosít funkcionalitást az okosszerződései mellé. Ami azért keményen befolyásolja a hálózatra épült dAppok teljesítményét.

Viszont a legutóbbi, Alonzo néven futó frissítés már bevezette az okosszerződéses képességeket a Cardano hálózatára és most már láthatóak is az eredmények. A most bemutatott kétperces swap tranzakció pedig jó példája a fejlődésnek. Mert ahogy javul majd a sebesség és a telejsítmény, úgy válik a Cardano egyre vonzóbbá a szofisztikáltabb DeFi projektek számára. Plusz a már most a Cardanón működő decentralizált tőzsdék is vonzóbbak lesznek majd. Azt azért ne felejtsük el a végén azonban, hogy a hálózaton még nem hajtottak végre skálázási tesztet. Ez pedig elég gyakran problémát jelent a nagy decentralizált blokkláncok számára. Szóval szép és jó a fejlődés, de azért még van hova gyorsulnia a Cardanónak, ha igazán versenyképes akar lenni.

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/felgyorsulta...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from BitcoinBazis

See more
A KangaMoon masszív adaptációról tanúskodik, az ADA és FIL feléledhet
BitcoinBazis
A KangaMoon masszív adaptációról tanúskodik, az ADA és FIL feléledhet

04/05/2024

·

19 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)