Logo
Cardano Ecosystem

Newsbit

11/13/2021

·

323 views


Ethereum-prijs keert terug tot boven de $3.600

De Ethereum prijs vandaag met meer dan 6% gestegen en keerde daardoor terug boven de $3.600, een prijs die voor het laatst werd gezien op 7 september. Ethereum koers stijgt met 6,2% De Ethereum koers ligt op het moment van schrijven rond...

Ethereum-prijs keert terug tot boven de $3.600

De Ethereum prijs vandaag met meer dan 6% gestegen en keerde daardoor terug boven de $3.600, een prijs die voor het laatst werd gezien op 7 september.


Ethereum koers stijgt met 6,2%

De Ethereum koers ligt op het moment van schrijven rond de $3.615. Dat betekent dat de ETH prijs in de afgelopen 24 uur met 6,2% is gestegen. Toch is de munt nog altijd bijna 17% verwijderd van de All Time High van $4.355, die werd behaald op 12 mei dit jaar.

ETH 1D grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum is vandaag de grootste winnaar van de tien grootste cryptocurrencies op de markt. ETH wordt gevolgd door Cardano en Ripple die respectievelijk 3,8% en 1,4% stegen. Bitcoin is in de loop van de dag met 1% gestegen en wordt momenteel verhandeld op $48.000.


Mede-oprichter van Ethereum hoort nu bij ‘s werelds meest invloedrijkste mensen

Terwijl de ETH koers vandaag gestaag groeit, is er prachtig nieuws te melden over Vitalik Buterin, de mede oprichter van Ethereum. Hij verscheen namelijk in Time Magazine’s “100 Most Influential People List” van 2021 als één van de topinnovators in de wereld.

De jaarlijkse lijst van Time bevat wereldleiders, activisten, artiesten en muzikanten. Enkelen hiervan zijn popster Billie Eilish, Dolly Parton, tennisster Naomi Osaka en Elon Musk.

Vitalik Buterin werd geprezen om het feit dat hij er met Ethereum voor heeft gezorgd dat de wereld van de blockchain open is gebroken voor andere ontwikkelaars. “Door Vitalik is er een nieuwe wereld opengegaan en dit heeft geleid tot nieuwe manieren om gebruik te maken van blockchain-technologie,” zo vertelde de mede oprichter van Reddit.

Hij voegde eraan toe dat of het nu gaat om startups zoals Sorare of NFT’s nooit hadden bestaan zonder de creatie van Vitalik.


Aantal geburnde ETH-tokens groeit

Een andere mogelijke redenen voor de nieuwste prijsstijging van Ethereum is het groeiende aantal ETH-tokens dat is geburnd. Dit gebeurde in de nasleep van de London hard fork-upgrade van vorige maand.

Een van de belangrijkste kenmerken van de upgrade was de opname van EIP-1559. Dit is een Ethereum-verbeteringsvoorstel dat de manier verandert waarop de transactiekosten van het netwerk werken.

Nu de upgrade van Londen is uitgerold, worden transactiekosten op de Ethereum-blockchain nu uit de circulatie gehaald of geburnd. Hierdoor neemt het totale aanbod van het netwerk geleidelijk af.

Vanaf vandaag is er meer dan 303.000 ETH ter waarde van bijna $1,1 miljard geburnd sinds de activering van de London upgrade van 5 augustus.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Newsbit

ORIGINAL SOURCE

https://newsbit.nl/ethereum-prijs-keert-...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Newsbit

See more
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Newsbit
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork

10/08/2022

·

174 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X