Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

11/24/2022

·

271 views


Élesedik az első dollár alapú stabilcoin a Cardano blokkláncon

A közelmúltbeli FTX katasztrófa és az azt követő erősödő medvepiaci folyamatok komoly csorbát ejtettek a kriptopiacokon. De ez nem akadályozta Megjelent a BitcoinBázis oldalon.

Élesedik az első dollár alapú stabilcoin a Cardano blokkláncon

A közelmúltbeli FTX katasztrófa és az azt követő erősödő medvepiaci folyamatok komoly csorbát ejtettek a kriptopiacokon. De ez nem akadályozta meg a Cardano csapatát abban, hogy újabb mérföldkőhöz érjen. A Cardano (ADA), amely a nyolcadik legnépszerűbb kriptovaluta a maga 11 milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációjával, most vezette be az első USD alapú stabilcoinját, az iUSD-t.

Indigo

Az Indigo indította el a Cardano első USD alapú stabilcoinját

A fejlesztői csapat elindította az iUSD stabilcoint és más szintetikus eszközöket a Cardano blokkláncon. Az Indigo egy olyan protokoll, amely decentralizált szintetikus eszközöket is kibocsát, és a Cardano blokkláncra épül.

Az iUSD stabilcoin kibocsátás előtt egy Cardano alapú stabilcoinról már jó ideje pletykáltak a piaci szereplők. Az elemzők azt jósolták, hogy ez segítene fellendíteni a Cardano decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémát, amely eddig rosszabbul teljesített, mint a riválisai.

A Cardano még 2021. szeptemberében, az Alonzo hard fork bevezetése után indította el az okosszerződés képességét. Az indulás után már bő egy év telt el. De még mindig lényegesen kisebb aktivitás tapasztalható rajta, mint a legtöbb más vezető okosszerződés-képes blokkláncon.

Az Indigo Protocol jelezte, hogy az iUSD stabilcoin értéke az amerikai dollár árfolyamához lesz kötve. Más szóval, USD-tartalékokkal lesz alátámasztva, és 1 dolláros árfolyamot fog tartani.
Ami a szintetikus eszközöket illeti, ezek a felhasználóknak kitettséget biztosítanak a kriptovaluták felé anélkül, hogy birtokolniuk kellene a mögöttes eszközt. Az Indigo szerint ezek az eszközök egyedileg fedezettek.

Egyéb Cardano fejlesztések

Érdemes megjegyezni, hogy több új stabilcoin is hamarosan megjelenik majd a Cardano blokkláncon. Az Emurgo blokklánc, a Cardano hivatalos kereskedelmi ága nemrég bejelentette, hogy 2023-ra tervezi az USDA, egy teljesen fiatpénz alapú stabilcoin bevezetését. A stabilcoin bevezetését úgy tervezik, hogy megfeleljen az érvényes szabályozásoknak, és céljuk, hogy megvédjék általa a Web3 résztvevőit a kriptoszektor hírhedt volatilitásától.

A fedezettel rendelkező algoritmikus stabilcoin, a Djed szintén 2023 januárjában indul majd el a Cardano mainnet hálózatán egy sikeres auditot és egy sor szigorú stressztesztet követően.

A Cardano az elmúlt hetekben virágzó fejlődést élt át annak ellenére, hogy Sam Bankman-Fried birodalma összeomlott, ami a befektetők körében elég nagy szkepticizmust váltott ki a kriptoszektor hosszú távú életképességével kapcsolatban. Néhány nappal ezelőtt Charles Hoskinson, a Cardano alapítója ismertette a Midnight nevű új, a személyes adatok védelmére nagy hangsúlyt fektető blokklánc és egy hozzá tartozó, Dust nevű priváttoken fejlesztésének terveit.

Az ADA árfolyamának alakulása

ADA token árfolyam

A Cardano ADA árfolyama az elmúlt 24 órában 2,9%-ot emelkedett, 0,37 dollár körül kereskedtek vele a CoinGecko adatai szerint. Mindazonáltal a kedvező fejlesztési hírek áradata sem volt elég ahhoz, hogy újra teljes erőre kapjon, és egy bika ralit indítson el, amivel megfordíthatná a medvés trendet.

Az ADA coin az elmúlt héten még mindig 5,5%-ot esett. Ugyanis a piacok az FTX látványos bukása miatt továbbra is szenvednek a keresztfertőzés veszélyétől. Meglátjuk, hogy a Layer 1 token képes lesz-e elég erőt gyűjteni ahhoz, hogy elpattanjon a kritikus támaszról.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/elesedik-az-...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from BitcoinBazis

See more
Újabb coinoknak indul jól az év: 20%-ot nőtt a Solana és a Cardano árfolyama
BitcoinBazis
Újabb coinoknak indul jól az év: 20%-ot nőtt a Solana és a Cardano árfolyama

01/10/2023

·

126 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X