Logo
Cardano Ecosystem

Adacoin/HU

11/29/2021

·

604 views


Delegátor híradó – az utolsó epoch

Kedves GULAS pool delegátorok! Eljött a búcsúzás ideje… Nehezen hoztuk meg a döntést, de végül úgy határozott a csapat, hogy leállítjuk a pool-t. Kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nagy reményekkel indítottuk útjára a GULAS-t, de be kell látnunk, hogy a...

Delegátor híradó – az utolsó epoch

Kedves GULAS pool delegátorok!

Eljött a búcsúzás ideje… Nehezen hoztuk meg a döntést, de végül úgy határozott a csapat, hogy leállítjuk a pool-t. Kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nagy reményekkel indítottuk útjára a GULAS-t, de be kell látnunk, hogy a jelenlegi piaci helyzet és a delegátor szám nem elegendő a pool fentartására.

Mint azt tudjátok, több dologgal is próbáltunk kedvezni a magyar közösségnek, többek között hozzánk köthető a mobilos Yoroi magyar nyelvű forditása, illetve számtalan Cardano-val kapcsolatos privát és közösségi tanácsadás, támogatás és oktatás Telegramon, Facebookon és Youtubeon.

Természetesen nemzetközi delegátorokat is próbáltunk elérni, időt és pénzt nem kímélve: sikertelenül. Létrehoztunk egy kalkulátor weboldalt, amivel vizualizálni lehet, mennyire értelmetlen ugrálni a pool-ok között és, hogy az adott pool fee-je mennyit dob (vagy nem) a rewardon. Habár azt látjuk, hogy használják az oldalt, mégsem sikerült vele tömegeket elérni és bevonzani a pool-ba. Rengeteg Facebook és Twitter kampányt indíitottunk, szintén eredménytelenül. A különböző nyereményjátékok (ADA osztás, Ledger) se mozgatták meg az embereket, bár szerencsére azért jó helyre kerültek ezek az ajándékok a magyar Cardano közösségen belül.

Egyedül az IOHK díjazta nemzetközi erőfeszítéseinket, melynek eredményeként hosszú heteken keresztül volt nálunk a bálnájuk amely biztosította a fix blokk gyártást. Már induláskor egyértemű volt, hogy ahogy az ADA árfolyam emelkedik, az embernek nem lesz friss tőkéjük arra, hogy az újannan induló összes pool “eltartsák”, de mi mégis megpróbáltuk. Számtalan hasonló kaliberű nemzetközi pool szenved hasonló problémával, nincsenek “új arcok” akik több millió vagy százezer ADA-val rendelkeznek. Azok a bálnák és cápák már megtalálták a helyüket és nem mozognak. Bátran kijelenthetjük, hogy a “régi” ADA befektetők hűségesek. Emellett viszont kontraszban áll az, hogy az új emberek ide-oda ugrálnak a pool-ok között pl. ahol 0.1%-al jobb az aktuális epoch reward simán benyelik az pool váltás költségét, annak ellenére, hogy akár hónapok múlva termelik ki azt…

Még egy dolgot akartunk emliteni, az pedig a decentralizáció. Ez egy nagyon jó dolog, papiron jól mutat, de amikor a Cardano Foundation nem akar tenni semmi a Binance és hasonló entitásokkal, addig nem beszélhetünk valódi decentralizációról. Hiszen, ők ugyanúgy részt vehetnek pl. a Catalyst szavazáson, igy a mi “kis” ADA mennyiségünk szavazati ereje eltörpül a Binance (vagy a többi multipool társaság) szavazó ereje mellett. A legutóbbi Sundaeswap ISO is jól mutatja, hogy csak az igazán nagy pool-ok képesek mozgósitani annyi delegátort, hogy bejussanak az üzemeltetők köze. Hiába van közel 1000 delegátora egy pool-nak, ha abból 50 szavaz rá… az 5-10k delegátorral rendelkező pool-ok itt is előnyben vannak.

Arra kérünk mindenkit, hogy vigye át a GULAS-ban delegált összegét más pool-ba mert a Télapó magával viszi a szervereket 🙂 Természetesen, ha a szerverek leállítását követően bent “ragad” a stake, akkor sincs gond. Bármikor át lehet delegálni.

Végezetül amennyiben továbbra is magyar pool-ban szeretnétek delegálni, a DPTUS vagy az ASN pool-t válasszátok.

Köszönjünk, hogy velünk voltatok és nálunk delegáltatok!

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Adacoin/HU

ORIGINAL SOURCE

https://adacoin.hu/delegator-hirado-az-u...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Adacoin/HU

See more
Elfogadja az Apple a kriptovalutákat a jövőben?
Adacoin/HU
Elfogadja az Apple a kriptovalutákat a jövőben?

02/08/2022

·

349 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X