Logo
Cardano Ecosystem

Newsbit

09/23/2022

·

131 views


De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live

De Cardano Vasil upgrade is op donderdag eindelijk gelanceerd. Deze belangrijke upgrade moet Cardano significant sneller en goedkoper maken. Het bericht De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live verscheen eerst op Newsbit.

De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live

Na maanden van uitstel is de Cardano Vasil upgrade en hard fork op donderdag eindelijk gelanceerd. Deze belangrijke upgrade moet Cardano significant sneller en goedkoper maken. Het succes van de hard fork werd door blockchain-bedrijf Input Output Hong Kong (IOHK) gedeeld op Twitter.

#Vasil mainnet HFC event successful!🍾

We’re happy to announce that today, at 21:44:00 UTC, the IOG team, in collaboration with the @CardanoStiftung, successfully hard forked the Cardano mainnet via a HFC event, thus deploying new #Vasil features to the chain.
🧶1/5

— Input Output (@InputOutputHK) September 22, 2022

Minder aandacht dan Ethereum

Waar de Merge van Ethereum wekenlang de headlines domineerde, was dat voor de hard fork van Cardano niet het geval. Natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat de Merge voor Ethereum de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake markeerde. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat Ethereum nu eenmaal een populairder platform is dan Cardano voor decentrale applicaties en andere toepassingen.

Jarenlang functioneerde Ethereum beter dan Cardano en daar heeft het project de vruchten van geplukt. Het gros van de ontwikkelaars en gebruikers zijn uiteindelijk bij Ethereum terechtgekomen, waardoor het lastig wordt voor Cardano om dat nog in te halen. Het is goed mogelijk dat de Vasil hard fork daar verandering in brengt, maar dat moeten we de komende maanden gaan zien.

Wat doet de Vasil upgrade?

Dankzij de Vasil upgrade is het voor deelnemers in het Cardano netwerk mogelijk om blokken rond te sturen die nog niet volledig gevalideerd zijn. Hierdoor kan het tempo flink omhoog en kan het project sneller blokken ontwikkelen. Verder zijn de Plutus smart contracts geupgrade, waardoor ze efficiënter zijn en decentrale applicaties met relatief lage kosten kunnen draaien.

Congrats to Cardano ($ADA) team on Vasil hardfork. More hard work in crypto paying off.

Making UTXO's and inputs accessible to scripts/Plutus without spending them is a big win for developers. Well done!

Congrats @IOHK_Charles @CardanoStiftung and teams!

— Bill Barhydt (@billbarhydt) September 22, 2022

De upgrades voor Plutus worden op 27 september beschikbaar voor de ontwikkelaars. Bill Barhydt, de oprichter van het handelsplatform Abra, noemde de upgrade een “grote overwinning” voor de ontwikkelaars. Het is nu afwachten in hoeverre dit het gebruik van Cardano ook een boost geeft. Alleen de tijd kans ons het antwoord op die vraag geven.

AD

NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT


Read Original Article on Newsbit

ORIGINAL SOURCE

https://newsbit.nl/de-cardano-vasil-hard...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Newsbit

See more
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Newsbit
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork

10/08/2022

·

199 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more
WingRiders Governance Token


    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics