Logo
Cardano Ecosystem

Newsbit

09/03/2022

·

289 views


De Cardano Vasil hard fork heeft een releasedatum

De ontwikkelaars van IOHK en de Cardano Foundation hebben vandaag een harde releasedatum voor de Vasil hard fork aangekondigd. Het bericht De Cardano Vasil hard fork heeft een releasedatum verscheen eerst op Newsbit.

De Cardano Vasil hard fork heeft een releasedatum

De ontwikkelaars van Input Output Hong Kong en de Cardano Foundation hebben vandaag een harde releasedatum voor de Vasil hard fork aangekondigd. De grote upgrade voor Cardano moet op 22 september plaatsvinden, precies één week na de Merge van Ethereum van 15 september.

De grote Vasil hard fork

De Vasil hard fork is de grootste upgrade voor Cardano sinds de release van het platform. “Vasil is de meest significante upgrade voor Cardano tot nu toe, het vergroot de capaciteit van het netwerk en verlaagt de transactiekosten”, aldus een ontwikkelaar van Input Output Hong Kong. We spreken over een hard fork als een deel van het netwerk besluit de regels dusdanig te veranderen, dat er een splitsing ontstaat.

VASIL UPGRADE: DATE CONFIRMED 💪
Following the successful completion & extensive testing of all core components, plus confirmed community readiness, we along with @cardanostiftung can today announce 22nd September for the #Vasil upgrade on the #Cardano mainnet. 🧵$ADA
1/9

— Input Output (@InputOutputHK) September 2, 2022

Iedereen die mee wil in de hard fork, moet zijn software updaten naar de nieuwe versie. In theorie is het mogelijk dat mensen achterblijven omdat ze niet achter de veranderingen staan, maar in dit geval lijkt die kans klein tot niet aanwezig. In het geval van Ethereum zijn er wat miners die Proof-of-Work willen houden, maar het overgrote deel van het netwerk maakt zich klaar voor Proof-of-Stake.

Krachtigere applicaties mogelijk

De Vasil upgrade moet het ook voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om op Cardano aan de slag te gaan. “De upgrade brengt ook verbeteringen in Plutus aan, om het voor ontwikkelaars mogelijk te maken om krachtigere en efficiëntere applicaties te ontwikkelen”, aldus Input Output Hong Kong. Plutus is het smart contract platform van Cardano.

Cardano oprichter Charles Hoskinson, die ook mede-oprichter van Ethereum is, deelde zijn gedachten over de hard fork in een livestream van vrijdag. “Wat zo geweldig is aan de datum, is dat het toevalligerwijs op dezelfde dag valt als de onafhankelijkheidsdag van Bulgarije”, aldus Hoskinson. Dat zegt Hoskinson, omdat de Vasil hard fork vernoemd is naar een Bulgaars lid van de gemeenschap die recent overleden is.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Newsbit

ORIGINAL SOURCE

https://newsbit.nl/de-cardano-vasil-hard...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


More from Newsbit

See more
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Newsbit
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork

10/08/2022

·

124 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
Bringing Fixed Assets (CNFT & CNT) Lending & Borrowing to CardanoWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X