Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

06/22/2023

·

65 views


Crypto analyse: Cardano (ADA) vormt een dubbele bodem - BLOX | Nieuws

Cardano laat een sterke opwaartse beweging zien en is sinds het recente dieptepunt alweer met 37% gestegen. Deze sterke stijging is niet alleen positief omdat de waarde toeneemt van deze munt, maar bijzonder positief omdat het de vorming van een dubbele bodem bevestigt. In deze […]

Crypto analyse: Cardano (ADA) vormt een dubbele bodem - BLOX | Nieuws

Cardano laat een sterke opwaartse beweging zien en is sinds het recente dieptepunt alweer met 37% gestegen. Deze sterke stijging is niet alleen positief omdat de waarde toeneemt van deze munt, maar bijzonder positief omdat het de vorming van een dubbele bodem bevestigt. In deze analyse werpen we een blik op deze dubbele bodem aan de hand van een extra bullish signaal …

Daarnaast is het interessant om ook de ADA/BTC grafiek erbij te pakken. Deze grafiek geeft aan hoeveel Bitcoin je nodig hebt om één ADA te kopen. Op dit moment staat de koers van Cardano ten opzichte van Bitcoin erg laag, wat aangeeft dat Bitcoin beter heeft gepresteerd dan Cardano. Maar een trendommekeer lijkt aanstaande nu de koers op een belangrijke ondersteuning beweegt. Gaat dit leiden tot een tijdperk waarbij Cardano beter presteert dan Bitcoin?

De dubbele bodem voor Cardano

In mijn analyse van 10 juni besprak ik het mogelijke scenario van een dubbele bodem voor Cardano. Op dat moment was de markt net gecrasht en bevond de prijs zich rond de 24 dollarcent. Er heerste veel angst onder beleggers en verschillende analisten voorspelden dat Cardano zou kunnen dalen tot 17 cent. Ondanks deze negatieve vooruitzichten wees ik erop dat de RSI (Relative Strength Index) op een historisch laag niveau stond. Dit duidt meestal op komende stijging. Dit is realiteit geworden en op dit moment lijkt een dubbele bodem een feit te zijn.

De koers staat boven de 30 cent, wat er voor zorgt dat we met een optimistische bril naar de koers kunnen kijken. Niet alleen de dubbele bodem kan ervoor zorgen dat de koers aanzienlijk stijgt, maar ook de RSI geeft opnieuw een bullish signaal.

Allereerst zal ik even kort uitleggen wat de RSI is inhoudt. De RSI geeft inzicht in de kracht van een trend. Wanneer de indicator boven de 70 staat, dan is de munt ‘overbought’, wat kan wijzen op een mogelijke neerwaartse correctie. Als de RSI daarentegen onder de 30 staat, wordt de munt als ‘oversold’ beschouwd, wat kan duiden op een mogelijk komende stijging. Op dit moment staat de RSI rond de 46 op de weekgrafiek, wat niet direct aangeeft dat Cardano momenteel oververkocht is.

Er is echter meer dat we kunnen afleiden uit deze indicator. Wanneer de prijs een dubbele bodem vormt en de RSI een hoger dieptepunt laat zien (aangegeven door de zwarte lijn op de RSI-grafiek), hebben we te maken met bullish divergentie. Dit geeft een extra bullish bevestiging van de opwaartse trend en duidt op meer groene candles.

Gaat Cardano beter presteren dan Bitcoin?

Zoals eerder genoemd, geeft de ADA/BTC-valuatie een indicatie van welke munt beter presteert. Sinds het moment waarop de koers de rode box heeft afgewezen als weerstand, is er sprake van een neerwaartse trend. Dit betekent dat er steeds minder Bitcoin nodig is om dezelfde hoeveelheid ADA te kopen, wat aangeeft dat Bitcoin beter presteert in vergelijking met Cardano.

Gaat hier binnenkort verandering in komen? Naar mijns inziens is dat heel goed mogelijk. Zoals je ziet op de grafiek heirboven staat de koers op dit moment op een belangrijk ondersteuningslijn en is het heel logisch om hier een stijging te verwachten. Wordt hier de uiteindelijke bodem gevormd, dan gaan we een tijdperk in van een sterkere Cardano t.o.v. Bitcoin. Dit betekent een grotere stijging in bullish tijden en een zachtere daling in bearish prijsactie.

AD

@CardanoFeed - Follow us on X (formerly Twitter)

Stay informed with the latest $ADA Cardano news in real time.FOLLOW NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/crypto-analy...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


.

More from Btcdirect/EU

See more
Strijd tussen Cardano en Ethereum laait op, kritiek van founder op staking - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Strijd tussen Cardano en Ethereum laait op, kritiek van founder op staking - BLOX | Nieuws

last Sunday at 9:29 PM

·

2 views

Related News

See more

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)