Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

07/26/2023

·

31 views


Crypto analyse: Cardano (ADA) terug op belangrijke ondersteuning - BLOX | Nieuws

ADA was een van de Altcoins die deze maand een gigantische stijging meemaakte. Op donderdag 13 juli maakte de munt zelfs een stijging van 30% naar een maandelijks hoogtepunt van bijna 0,38 dollar. Helaas was dat maar voor korte duur, aangezien Cardano inmiddels weer wordt […]

Crypto analyse: Cardano (ADA) terug op belangrijke ondersteuning - BLOX | Nieuws

ADA was een van de Altcoins die deze maand een gigantische stijging meemaakte. Op donderdag 13 juli maakte de munt zelfs een stijging van 30% naar een maandelijks hoogtepunt van bijna 0,38 dollar. Helaas was dat maar voor korte duur, aangezien Cardano inmiddels weer wordt verhandeld voor 0,30 dollar. Hoe staat de munt er nu voor? Laten we naar de grafieken kijken.

Aangekomen bij 0,30 dollar

Deze keer beginnen we de analyse met de dagelijkse grafiek van Cardano. Hier staat elke candle voor 24 uur. We zien hier een belangrijke rode lijn, die zijn oorsprong vindt in een vorig laagtepunt, en daarnaast zien we een grijze zone die op dit moment voor ondersteuning moet zorgen.

De rode lijn is erg belangrijk om een positieve Cardano koers te behouden, maar dat kan ik beter uitleggen met onderbouwing van de 4-uurs grafiek. Daarom gaan we eerst kijken naar de grijze zone. Die heeft op dit moment prioriteit, aangezien ADA hier net is aangekomen.

Kopers kochten steeds hoger

Deze grijze zone diende eerst als een sterkte weerstand. De munt probeerde hier meerdere keren doorheen te breken toen de koers nog onder de 0,30 dollar zat. Dat was vaak mislukt, maar kopers besloten wel om steeds hoger in te kopen. Dit is in de grafiek te zien als de steeds hoger wordende laagtepunten.

Meestal is dit een voorbode dat een weerstand het niet lang meer volhoudt en dat bleek: elke keer als ADA bij deze zone aankwam, werden er verkooporders gevuld. Deze raken op een gegeven moment op als er genoeg kopers zijn. Vervolgens kan de prijs voorbij zo’n weerstand worden geduwd.

Als de koers terugkomt bij zo’n belangrijk punt, is het positief als er juist op dit prijspunt nu kooporders in plaats van verkooporders worden geplaatst. Dit scenario noemt men ook wel een support/resistance-flip, waarbij de vorige weerstand nu als ondersteuning gaat dienen.

Het negatieve scenario met de rode lijn

Zoals je kan zien is dat al gebeurd, maar de munt had niet genoeg kracht om weer een nieuw hoogtepunt te maken. Daarom is het goed om ook even naar het negatieve scenario te kijken, voor als de ondersteuning dit keer niet sterk genoeg blijkt.

Daarvoor pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Daar zien we naast de grijze zone, ook de rode lijn (op een koers van 0,2392 dollar. Deze lijn vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt, waar de prijs net geen 4-uurs candles onder sloot. Dit gebeurde tijdens de dalingen van 9 en 10 juni.

Dat de koers zo nauwkeurig deze lijn respecteerde, maakt dat deze rode lijn – naast de grijze zone – het belangrijkste prijspunt, waaraan consequenties zijn verbonden als de koers hieronder zakt. Ik verwacht dat niet niet snel zou gebeuren.

Echter, mocht de koers van ADA onder de 0,30 dollar zakken, dan is het aannemelijk dat we verder gaan in een zijwaartse beweging tussen deze zone en de rode lijn. Gelukkig is er nog geen reden voor paniek als ADA deze zone nu als ondersteuning gaat gebruiken.

AD

NFTxLV - Sep 29 - Oct 1, 2023 | Las Vegas Convention Center

Discover the intersection of art and blockchain with NFTxLV, where the world of NFTs collides with the allure of Las Vegas, creating an unforgettable experience for collectors, artists, and enthusiasts alike.GET TICKETS!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/crypto-analy...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NFTxLV | Sep 29 - Oct 1, 2023 | Las Vegas Convention Center

More from Btcdirect/EU

See more
Cardano (ADA) vs Solana (SOL), welke coin neemt de leiding? - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Cardano (ADA) vs Solana (SOL), welke coin neemt de leiding? - BLOX | Nieuws

last Monday at 1:49 PM

·

13 views

Related News

See more
NFTxLV | Sep 29 - Oct 1, 2023 | Las Vegas Convention Center

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)