Crypto als bitcoin (BTC) zijn nu legaal betaalmiddel in Cuba

2 months ago    215 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

Cuba erkent nu cryptocurrencies als legale betaalmiddelen. Afgelopen week werd in Cuba een nieuwe wet aangenomen van de Banco Central de Cuba (BCC), de Cubaanse centrale bank. Dat meldden lokale nieuwsgeving op 15 september:

https://t.co/iE8ZsuJQTS

— Banco Metropolitano (@BanmetCuba) September 15, 2021

Het plan van de Cubaanse centrale bank om nieuw regelgeving omtrent crypto in te voeren, werd al vorige maand bekendgemaakt. Op woensdag 15 september ging de nieuwe wetgeving, resolutie 215 van 2021, van kracht.

Dat betekent dat crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en cardano (ADA) nu gebruikt mogen worden in commerciële transacties en investeringen in Cuba. Daarnaast geeft de BCC nu vergunning uit aan cryptocurrency-exchanges en andere soorten crypto bedrijven.

Desondanks waarschuwt de BCC voor risico’s omtrent crypto. De instantie beweert dat crypto, die buiten de regulatie van de centrale bank vallen, voor significante beleidsrisico’s kunnen zorgen en een dreiging zijn voor de financiële stabiliteit vanwege hun hoge volatiliteit, complexe aard en gedecentraliseerde infrastructuur.

Dit is overigens niet hetzelfde als de bitcoin wet die recent in El Salvador van kracht ging. Dat Centraal-Amerikaanse land erkent sinds 7 september bitcoin als een officiële valuta waardoor winkeliers gedwongen zijn om het aan te nemen.

Mensen speculeren dat dit wellicht de eerste stap voor Cuba is om ook een dergelijke richting op te gaan. Het land kampt namelijk nog altijd met strenge sancties vanuit de Verenigde Staten en deze kunnen met crypto wellicht omzeild worden. Dat idee kwam al in 2019 naar buiten, toen president Miguel Diaz-Canel een speech hierover hield. De onlangs overleden John McAfee steunde toen het idee.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.