Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

06/28/2023

·

63 views


Cardano, XRP, Ethereum en andere altcoins kunnen ontploffen door Chinees geld - BLOX | Nieuws

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, verwacht een enorme vraag naar verschillende digitale activa in opkomende markten. Hij zegt dat de vraag naar onder andere XRP (Ripple), Bitcoin, Ethereum en Cardano flink...

Cardano, XRP, Ethereum en andere altcoins kunnen ontploffen door Chinees geld - BLOX | Nieuws

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, verwacht een enorme vraag naar verschillende digitale activa in opkomende markten. Hij zegt dat de vraag naar onder andere XRP (Ripple), Bitcoin, Ethereum en Cardano flink kan toenemen en dat Hong Kong en China een centrale rol spelen.

Crypto is optimisme

Op dit moment is er natuurlijk alle reden voor optimisme. Het eerste half jaar van 2023 wordt namelijk met dikke groene cijfers afgesloten. Na een zwakke periode in mei 2023 veerden de prijzen sterk op vanaf medio juni. Zoals altijd begon de stijging met Bitcoin en werden ook andere munten, waaronder Cardano, Ripple en Ethereum, hoger gewaardeerd.

Hoewel de prijzen van sommige altcoins nu lager zijn, blijven de prijzen van in ieder geval XRP, Cardano en Ethereum stabiel en is de verwachting dat de trend die werd waargenomen in de derde week van juni zich zal voortzetten.

Hong Kong speelt belangrijke rol voor crypto-adoptie

Dit wordt versterkt door fundamentele ontwikkelingen, waaronder gebeurtenissen in Hong Kong. Volgens Allaire zal Hong Kong, een speciale bestuurlijke regio van China, cruciaal zijn, met name omdat het zich wil vestigen als een belangrijk financieel centrum voor financiën en cryptocurrency.

Tijdens het World Economic Forum in Tianjin, China, verklaarde Allaire dat Circle Hong Kong nauwlettend in de gaten houdt. Zijn vertrouwen komt op een moment dat Hong Kong heeft aangekondigd een technologieneutrale benadering te zullen hanteren bij de regulering van cryptocurrency’s.

Zelfde regels voor crypto als Europa

Als onderdeel van deze progressieve benadering stelt Hong Kong zichzelf op als een centrum voor handel in cryptocurrency’s, op basis van de huidige regels voor beurzen. Zo vereist de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong dat alle beurzen geregistreerd en gelicentieerd zijn voordat ze diensten kunnen aanbieden.

Tegelijkertijd moeten ze, net als hier in Europa, voldoen aan de regels tegen witwassen van geld en terrorismefinanciering. Dit houdt onder andere in dat ze data moeten bewaren van de bedragen en de verzender en ontvanger.

Crypto ETF eerder dan in VS

Op 26 juni lekten documenten uit waaruit bleek dat HSBC Hong Kong al begonnen is met het toestaan van de handel in Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) van instrumenten die genoteerd staan aan de Hong Kong Stock Exchange.

SCOOP: HSBC, the largest bank in Hong Kong, today allows its customers to buy and sell Bitcoin and Ethereum ETFs listed on the Hong Kong exchange, and is also the first bank in Hong Kong to allow it. The move will expand local users’ exposure to cryptocurrencies in Hong Kong. pic.twitter.com/vH0LieSVGw

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) June 26, 2023

Hoewel dit nog niet bevestigd is door de grootste bank van de regio, lijkt dit hen een voorsprong te geven op instellingen in de Verenigde Staten. Het opent de deur voor institutionele beleggers om op een gevestigd platform te handelen, wat het vertrouwen in de markt kan vergroten en verdere groei kan stimuleren.

AD

@CardanoFeed - Follow us on X (formerly Twitter)

Stay informed with the latest $ADA Cardano news in real time.FOLLOW NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/cardano-xrp-...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


.

More from Btcdirect/EU

See more
Waarom zijn Cardano's Charles Hoskinson's woorden cruciaal voor de toekomst van Ethereum? - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Waarom zijn Cardano's Charles Hoskinson's woorden cruciaal voor de toekomst van Ethereum? - BLOX | Nieuws

11/30/2023

·

6 views

Related News

See more

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)