Cardano: Top 5 jocuri play-to-earn de pe blockchain

Crypto - RO 3 months ago Report
Telegram LinkedIn

Cardano este un blockchain de a treia generație creat cu scopul de a oferi un ecosistem echilibrat și durabil. Utilitatea reală a blockchain-ului se manifestă prin criptomonedele lansate și prin aplicațiile descentralizate (Dapps).

Gaming-ul este una dintre principalele categorii a aplicațiilor descentralizate care a înregistrat un succes imens în ultima perioadă, atrăgând o mulțime de oameni și dezvoltatori în acest spațiu.

Ecosistemul de jocuri al Cardano a crescut prin crearea unor obiecte unice sub formă de NFT, piețe de conținut digital dar și diferite instrumente utile pentru dezvoltatorii de jocuri. În acest ecosistem s-a creat și un spațiu favorabil, care permite proiectelor să folosească tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți jocurile video.

Ecosistemul de jocuri al Cardano

Dezvoltarea de jocuri pe Cardano a devenit posibilă după ce contractele inteligente au fost introduse în blockchain în timpul upgrade-ului Alonzo din 12 septembrie 2021. Aceste contracte inteligente permit dezvoltarea unor Dapp precum platformele de jocuri pe Cardano.

Ecosistemul este format din dezvoltatori, creatori și colaboratori care lucrează împreună pentru a crea jocuri cu adevărat revoluționare. Există diverse căi prin care jocurile sunt propuse și dezvoltate pe Cardano, toate acestea necesită participarea comunității pentru a verifica și a vota pentru cele mai bune proiecte.

Ecosistemul Cardano permite, de asemenea, creatorilor și dezvoltatorilor să acceseze finanțare pentru proiectele lor. Acest lucru se poate face prin Ideascale, un catalizator al proiectului Cardano și o platformă de finanțare a noilor proiecte. Pe lângă aceasta, dezvoltatorii pot construi independent diferite Dapps, fără a trece prin acest proces de vot și finanțare a comunității.

Jocurile de pe Cardano întâmpină o concurență acerbă din partea diverselor blockchain-uri, cum ar fi Ethereum, Binance Smart Chain, EOS și Polygon. Potrivit DappRadar, Cardano nu are încă nicio platformă de jocuri în top 25. Se pare că blockchain-ul lui Charles Hoskinson a întârziat la petrecere – dar are șansa de a se alătura acestor platforme doar prin dezvoltarea continuă și crearea unor noi jocuri revoluționare.

Top 5 jocuri în industria jocurilor de pe Cardano

Există câțiva jucători cheie care au deja un nume recunoscut în spațiul cripto și al jocurilor de pe blockchain. Unele dintre cele mai populare jocuri dezvoltate pe Cardano sunt:

5. Cornucopias – este un joc de tip MMORPG care dezvoltă propriul metavers numit „The Island”, acest joc este unul de tip play-to-earn, astfel încât jucătorii vor fi recompensați pentru realizarea anumitor obiective în joc.

Cea de-a doua latură a jocului este cea build-to-earn, prin asta dezvoltatorii o să încurajeze creatorii și persoanele inventive să construiască diferite obiecte – de la mese și scaune până la case.

Iar ultima metodă prin care jucătorii vor putea face bani este learn-to earn, în acest mod cei care vor învăța despre criptomonede și blockchain vor fi recompensați. Recompensele primite de jucători vor varia de la pământuri și obiecte sub formă de nft-uri, până la moneda nativă a jocului Cornucopias numită COPI.

Creatorii și jucătorii vor descoperi o nouă formă de economie monetară în care își vor putea crea și tranzacționa propriile NFT-uri în joc sau pe oricare alte piețe terțe.

Cornucopias logo | www.cornucopias.ioCornucopias logo – metavers de pe blockchain-ul Cardano | www.cornucopias.io

4. Dracards este un joc de cărți bazat pe NFT-uri care se desfășoară într-un univers de tip epic fantasy, fiecare colecție de cărți are propria poveste unică și propriile personaje. Scopul principal al Dracards este de a structura un ecosistem economic și o comunitate activă de colecționari, jucători și investitori.

Deținătorii de FIRE (jetoane native Dracards) pot obține recompense făcând staking la aceste tokenuri, jucând și câștigând sau participând la vot pentru a decide noile funcții ale jocului. Jucătorii pot câștiga FIRE participând în diverse mini-jocuri, dar și prin platforma care permite utilizatorilor să creeze conținut în universul Dracards.

Dracards - joc de cărți de pe Cardano | dracards.comDracards – joc de cărți de pe Cardano | dracards.com

3. Drunken dragonacesta este un joc de management al unei taverne fantasy cu mobilier de colecție și diferite aventuri sub formă de NFT-uri, care pot fi vândute. Această platformă de jocuri are 10.000 de aventuri cu aspect unic, create exclusiv pentru a-i recompensa pe primii susținători.

Orice jucător poate câștiga aceleași obiecte de colecție cripto, similare cu cele câștigate prin achiziționarea de pachete, pentru a progresa în jocuri. Viziunea jocului este de a tokeniza experiențele epice pe care trec jucătorii, scopul principal fiind de a se distra. În Drunken dragon jucătorii pot coopera cu alții sau pot concura împotriva lor în funcție de resursele pe care le dețin.

Jocul are, de asemenea, un efect de călătorie în timp, care afectează resursele din jurul tavernelor și hanurilor. Ca manager de tavernă, trebuie să găzduiești personaje care stau, mănâncă, beau, se distrează și așteaptă cu nerăbdare noi misiuni. Fiecare han sau tavernă are caracteristici diferite în dependență de de design și dimensiune.

Drunken dragon nu are un token personalizat ca monedă – asemenea altor jocuri play-to-earn, astfel, este un joc pur bazat pe NFT-uri.

Drunken Dragon - joc de pe Cardano | drunkendragon.comDrunken Dragon – joc de pe Cardano | drunkendragon.com

2. Cardano Warriors – creatorii Cardano Warriors s-au concentrat pe crearea unei colecții de artă unice și exclusiviste, pentru a venera jocurile video RPG din era de aur a consolelor – realizate în opt și șaisprezece biți. Scopul platformei este de a fi un joc de explorare și aventură cu elemente RPG, care rulează pe tehnologia blockchain-ului Cardano.

Jocul Cardano Warriors se desfășoară pe insulele din Cardania, acționând ca un joc RPG de tip vechi în browser. Personajele jocului încep de la 0, cu excepția cazului în care jucătorul deține un Warrior NFT, ceea ce înseamnă că personajul lor va începe echipat cu obiecte, armuri și alte atribute din NFT.

Există 10.000 de Cardano Warriors sub formă de NFT mintați în prima colecția inițială. NFT-urile Cardano Warriors dețin diferite tipuri de active în joc dezvoltate de deținătorul proiectului. Fiecare NFT oferă acces la 1 personaj (avatar) din joc, 1 insulă, creatura NFT propriu zisă, accesoriile pe care creatura NFT le poartă, cum ar fi armă, scut sau cască – precum și profesia și puterile pe care le deține.

cardanowarriors.io - joc de pe Cardanocardanowarriors.io – joc de pe Cardano

1. Pavia este primul Metavers lansat oficial pe Cardano, are un stil asemănător cu Decentraland, dar se bazează pe tehnologia blockchain proof of stake.

În același mod în care blockchain-ul Cardano s-a inspirat de la celebrul matematician Gerolamo Cardano, acest proiect metavers a preluat numele orașului din Italia unde el s-a născut în 1501, Pavia.

În total, pavia.io are aproximativ 100.000 de parcele de teren, fiecare fiind creată ca un NFT unic individualizat după coordonate. La momentul scrierii există 17.000 de deținători de terenuri Pavia.

Fondatorii Pavia au anunțat că sunt în parteneriat cu platforma de avatare 3D readyplayer.me, astfel încât jucătorii o să poată să își creeze propriul avatar – care va fi compatibil în orice Metavers.

Ca și în cazul tuturor proiectelor metavers, Pavia are o monedă proprie în joc, $PAVIA, din care 25% au fost transferate prin airdrop către deținătorii de terenuri NFT Pavia în decembrie 2021.

Prețul minim la care poate fi achiziționată o parcelă de pământ, la momentul scrierii – este de 350 Ada, iar cea mai scumpă parcelă a fost vândută cu 60.000 Ada. A fi proprietarul unei parcele de teren în metavers înseamnă, de asemenea, a avea dreptul de a câștiga venituri din tot ceea ce se întâmplă pe terenul tău.

Metaversul Pavia de pe Cardano - Pavia.ioMetaversul Pavia de pe Cardano – Pavia.io

Ce ne așteaptă în viitor?

Ecosistemul jocurilor de pe Cardano este impunător, în special ținând cont de numărul jocurilor care au fost lansate și cele în curs de dezvoltare. Există multe platforme de jocuri care sunt încă în dezvoltare și care urmează să creeze concurență în spațiu, precum și să atragă mai mulți utilizatori către Cardano.

Prin urmare, în viitorul apropiat se vor înregistra un număr mare de proiecte noi, precum și vom asista la o creștere a numărului de jucători din ecosistemul Cardano. Concurența va deveni mai acerbă, deoarece Ethereum și alte blockchain-uri continuă să înregistreze proiecte de succes pe piață. 

Cu toate acestea, cu cât sunt implementate mai multe aplicații descentralizate pe Cardano, cu atât platforma va atrage mai mulți dezvoltatori. Prin urmare, ecosistemul va continua să crească, deoarece acesta se concentrează pe echipa din spatele blockchain-ului, precum și pe comunitate.

Original Source: https://crypto.ro/stiri/cardano-top-5-jocuri-play-to-earn-blockchain/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
GADA Finance is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on June 29, 2022
Being the first permissionless and community-governed launchpad on Cardano, we intend to raise funds through a public ISPO which will enhance the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto - RO