Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

03/22/2024

·

24 views


Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

Foto: photo_gonzo/Shutterstock Eind vorige week deed een nieuwe stablecoin op de Cardano (ADA) blockchain zijn intrede onder de naam USDM. Misschien ben je wat terughoudend geworden met stablecoins, doordat...

Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

Cardano-ADA

Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Eind vorige week deed een nieuwe stablecoin op de Cardano (ADA) blockchain zijn intrede onder de naam USDM. Misschien ben je wat terughoudend geworden met stablecoins, doordat veel van deze tokens de afgelopen paar jaar hun link met de activa die ze proberen na te bootsen verloren. Ook voor USDM is dit het geval, maar juist op een pósitieve manier. Hoe zit dat precies?

Nieuwe Solana memecoin populairder dan heel Ethereum

Nieuwe Solana memecoin populairder dan heel Ethereum

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws
  • 08:01

USDM meer waard dan de bedoeling is

USDM wordt op het moment van schrijven voor zo’n 1,089 Amerikaanse doller verhandeld. Dat is ietwat aan de hoge kant – hij zou immers precies 1 dollar waard moeten zijn. Maar het is nog niets vergeleken met wat de token afgelopen woensdag waard was. De piek lag op ongeveer 5,1 dollar.

Volgens Mehen komt de enorme stijging door hoge vraag, gecombineerd met een erg beperkte liquiditeit. De token zit volgens de makers nog in de testfase. Ook raadt Mehen op sociale mediaplatform X aan om de token niet te kopen voor 3 dollar per stuk – dat was bij het doen van de mededeling de koers.

Hey everyone! We appreciate the enthusiasm but don’t but don’t buy USDM at $3.

During this era, there will be low amounts of test liquidity as it rolling on the chain.

— $USDM on Cardano (@MehenOfficial) March 20, 2024

Sommige gebruikers hebben kritiek op de uitgever, want een stablecoin hoort natuurlijk niet plotseling harder in waarde te stijgen dan de activa waarvan de waarde gekopieerd dient te worden. Als USDM niet snel genoeg meer liquiditeit krijgt, dan zou dat volgens YouTuber Cardano With Paul het vertrouwen in de token kunnen beschadigen.

Die liquiditeit is ook hard nodig, want op het moment van schrijven heeft de token volgens TapTools een marktwaarde van maar 165.000 dollar. Er zijn verder maar 110 eigenaren, em het dagelijkse volume ligt op ongeveer 25.000 USDM.

Nieuwe stablecoin heeft concurrentie

Een gevoel van vertrouwen zal belangrijk zijn voor USDM, want ook op Cardano is er concurrentie genoeg. Zo is Circle’s usd coin (USDC) ook te vinden op de blockchain. Ook heeft het netwerk zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Die is inmiddels al iets meer dan een jaar oud, en was na introductie al meteen een succes. Volgens CoinMarketCap circuleert momenteel ongeveer 3,3 miljoen DJED.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
Bitcoin stijgt, is de correctie voorbij? Analyse van BTC, ADA en SUI
Crypto Insiders
Bitcoin stijgt, is de correctie voorbij? Analyse van BTC, ADA en SUI

last Thursday at 5:47 PM

·

6 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)