Cardano: rețeaua a ajuns la 200 de Smart Contracts, dar există și o condiție

2 months ago    83 views
Telegram LinkedIn
AFRIXX - An African generative NFT project

Peste 200 de contracte inteligente au fost listate pe blockchain-ul Cardano, în urma upgrade-ului Alonzo pe care l-a realizat luni, 13 Septembrie – însă există o condiție la mijloc.

Până în prezent, cele 200 de contracte inteligente care sunt listate pe block explorer – sunt blocate în timp și nu pot fi folosite de dezvoltatori până la eliberarea lor.

Vercel, o unealtă de monitorizare a scripturilor folosite pe blockchain-ul Cardano, plasează numărul de Smart Contracts care se pregătesc să fie lansate – la peste 2,200.

Contractele inteligente sunt o facilitate mult așteptată a blockchain-ului Cardano, încă de când acesta a fost lansat în 2017. Funcționalitatea lor a fost activată odată cu Hard Fork-ul Alonzo.

Charles Hoskinson, fondatorul Cardano și IOHK, a spus ieri că sfera finanțelor descentralizate (DeFi) este disponibilă pentru cine dorește să construiască, acum că rețeaua permite întocmirea de contracte inteligente.

Hoskinson a adăugat faptul că învingătorii a ceea ce el numește al doilea val al DeFi – sunt cei capabili să furnizeze lichiditate și interoperabilitate dar și abilitatea de a trimite active digitale de pe un chain pe altul la costuri foarte reduse. 

Avem nevoie de guvernanță, avem nevoie de certificare, avem nevoie de asigurări, avem nevoie de reglementări pe aceste domenii, de identitate pentru metadate […] iar în tot acest timp, trebuie să rămânem descentralizați – a transmis Hoskinson

Felul în care am construit Cardano a fost menit pentru acest al doilea val

Există câteva proiecte promițătoare care și-au blocat contracte inteligente sau plănuiesc să o facă în curând, precum: 

  • Greed, un program de recompensare prin monede pentru cei care dețin ADA
  • Liqwid, un proiect open source și non custodial care pune lichiditate la dispoziție
  • SingularityNET, o platformă care permite oricui să creeze, să distribuie și să monetizeze servicii cu inteligență artificială care pot scala
  • Cardax, primul exchange descentralizat construit pe Cardano

Cardano își propune să devină o mașină virtuală compatibilă-înapoi și speră să atragă dezvoltatorii DeFi care vor să facă economie la capitolul taxe (care sunt mult mai mici decât în cazul Ethereum).

Prețul ADAUSD s-a bucurat de o creștere de aproape 200% de la mijlocul lunii Iulie, dar a suferit și o retragere de peste 20% de la ATH-ul de $3,1, stabilit în 3 Septembrie. La data editării acestui articol, prețul crypto-monedei se tranzacționează la $2,4.

 rețeaua a ajuns la 200 de Smart Contracts, dar există și o condițieADAUSD, timeframe de 3 ore | FTX
Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed SaleBUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto - RO
ADACASH - Earn passive income.