Cardano oprichter over problemen: “Er is niets veranderd”

1 week ago    41 views
Telegram LinkedIn
Join us in creating a new level of authenticity in document verification.

Onlangs werd bekend dat de Israelische exchange eToro cardano (ADA) gaat verwijderen in verband met mogelijke problemen omtrent de regelgeving in de Verenigde Staten. Klanten van eToro zullen vanaf 31 december niet meer in staat zijn om nieuwe posities in de altcoin te openen. Een reactie van de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, liet niet lang op zich wachten. Op YouTube geeft hij de nodige opheldering.

Charles Hoskinson

Veel investeerders bestempelden het nieuws uit het kamp van eToro al snel als fear, uncertainty & doubt (FUD). Volgens velen is er fundamenteel weinig aan de hand met het Cardano project en zou eToro enkel wat zorgen hebben over het staken van de altcoin, niet met mogelijke problemen omtrent de status van cardano in de ogen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het lijkt erop dat Hoskinson deze mening deelt. Op YouTube liet hij weten dat de delisting van cardano op eToro niets te maken heeft met enige ontwikkelingen betreffende de regulatie van de altcoin in de Verenigde Staten.

“We hebben op dit moment niets ontvangen. Geen regelgevende gebeurtenis, geen dagvaarding, niets van geen enkel regelgevend orgaan, geen dreigingen met rechtszaken, geen van deze zaken.”

Als we Hoskinson mogen geloven is er op regelgevend gebied dus helemaal niets veranderd voor Cardano. Hij gelooft dat het puur te maken heeft met liquiditeitsproblemen bij de eToro exchange en dat zij zich op deze manier proberen te beschermen tegen de hoge volatiliteit van de altcoin.

Daarnaast hekelt Hoskinson de onduidelijkheid wat betreft de regulatie van de crypto industrie over de hele wereld. Deze regelgeving verschilt namelijk nogal van land tot land en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom hoopt Hoskinson dat er vroeg of laat een uniforme wereldwijde regelgeving omtrent het crypto ecosysteem zal komen.

Cardano koers

Ondanks de bevorderende woorden van Charles Hoskinson heeft de koers van cardano het als gevolg van het negatieve nieuws zwaar. De koers van cardano zakte behoorlijk onderuit en ADA kwam met ruim 5% in het rood te staan. Dat betekent dat sinds de all-time high van een tijdje terug ADA al meer dan 50% in de min staat. 

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale
AFRIXX - An African generative NFT project


BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.