Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

12/27/2023

·

29 views


Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

Foto: Piotr Swat/Shutterstock Sebastien Guillemot, hoofdontwikkelaar van Cardano (ADA), heeft gehint op verschillende ontwikkelingen die gepland zijn voor 2024. Zo liet hij in een bericht op X weten dat hij...

Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

Cardano-ADA

Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Sebastien Guillemot, hoofdontwikkelaar van Cardano (ADA), heeft gehint op verschillende ontwikkelingen die gepland zijn voor 2024. Zo liet hij in een bericht op X weten dat hij een mogelijke samenwerking met Arbitrum (ARB), een populaire schalingsoplossing voor Ethereum (ETH), verwacht in combinatie met het Mina Protocol (MINA). Guillemot heeft al een keer eerder samengewerkt met Arbitrum en geeft aan dat het een geweldige ervaring is geweest. Maar wat kunnen we na deze uitspraken verwachten voor Cardano in 2024?

bitvavo_exchange_bitcoin_kopen_bij_bitvavo_560x330

Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀 bitvavo-icon

  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano samenwerking met Arbitrum en Mina Protocol

Sebastien Guillemot is een voorloper wat betreft het bevorderen van layer-2-oplossingen voor de blockchain. Met zijn studio, Paima Studios, is hij dit jaar enorm succesvol geweest door een layer-2-oplossing te onthullen voor gebruikers van Cardano om game ervaringen op de blockchain te verbeteren. Paima Studios is dan ook gericht op de uitdagingen van het opschalen van gedecentraliseerde game-ervaringen op de blockchain.

Na zijn recente bericht op X verwijst Guillemot naar een grotere visie die verder reikt dan gaming. Hij stelt dan ook voor om een strategisch partnerschap aan te gaan met Arbitrum en Mina Protocol. Met behulp van het Mina Protocol biedt Paima Studios een oplossing om gaming op Cardano te stimuleren.

Om te beginnen met Arbitrum zal een samenwerking een bredere visie voor Cardano betekenen. Arbitrum staat bekend om zijn ethereum layer-2-oplossing, waardoor de mogelijkheden van Cardano uitgebreid worden met hun expertise. Door de samenwerking kunnen de twee projecten mogelijkheden voor interoperabiliteit en cross-chain, van de ene blockchain naar een ander, onderzoeken.

Verder zou de samenwerking met Mina Protocol een verbetering kunnen geven met betrekking tot schaalbaarheid. Om het probleem van schaalbaarheid aan te pakken maakt het Mina Protocol gebruik van Zero-Knowledge Proof, hiermee kan een partij kennis van bepaalde informatie aantonen zonder deze daadwerkelijk te hoeven onthullen.

Ook het gebruik van een data availability layer, wat ervoor zorgt dat alle deelnemers toegang krijgen tot de benodigde gegevens in een gedecentraliseerd netwerk, zorgt voor verbetering met betrekking tot schaalbaarheid. Beide lagen maken een efficiënte verwerking van transacties mogelijk, terwijl de veiligheid wordt gewaarborgd en decentralisatie wordt behouden.

Paima Studios biedt daarnaast een oplossing aan om de toegang voor gebruikers binnen het Mina Protocol gebruiksvriendelijker te maken. Door deze oplossing van Paima Studios kunnen gebruikers van Cardano deelnemen aan het ecosysteem zonder dat er een wallet nodig is van Mina. Deze aanpak zorgt ervoor dat er meer gebruikers gemakkelijker kunnen deelnemen en de toegankelijkheid van de diensten van Cardano kunnen vergroten.

Advertisement

Toekomstvisie van Cardano

De samenwerking van Cardano met Arbitrum en Mina Protocol, zoals Guillemot omschrijft, zou essentieel kunnen zijn voor de ontwikkelingen op de blockchain. Uitdagingen waarmee blockchain-netwerken momenteel te maken hebben, zijn de schaalbaarheid, interoperabiliteit en de toegankelijkheid voor gebruikers.

Een succesvolle samenwerking zou ervoor kunnen zorgen dat er een nieuwe standaard komt voor blockchain-ecosystemen. Een goede aanpak van de bovengenoemde uitdagingen zou een stimulans geven voor de hele sector om innovaties te doen en er actief aan deel te nemen 

Post Views: 6.089

Deel dit artikel

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic

Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot

Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200

Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200

Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?

Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?

crypto-belasting-toezicht

Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden

Crypto verdubbelt binnen een uur in waarde na bereiken mijlpaal

Crypto verdubbelt binnen een uur in waarde na bereiken mijlpaal

Advertisement

Trending Cardano nieuws

Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin is alweer hard te stijgen

Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin begint weer hard te stijgen

Crypto begint 2023 groen: BTC, ETH, cardano en vooral solana in plus

Crypto begint 2023 groen: BTC, ETH, cardano en vooral solana in plus

XRP, LUNC, solana en lido trekken hardst aan in zijwaartse crypto markt

XRP, LUNC, solana en lido trekken hardst aan in zijwaartse crypto markt

Advertisement

AD

TapTax - Cardano Crypto Taxes Made Simple. Available Now!

Simplify your Crypto Tax experience! From a passive holder, to day trader, to NFT project, we have your taxes covered.BUY NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid
Crypto Insiders
Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid

02/08/2024

·

19 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)