Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

06/27/2024

·

26 views


Cardano netwerk aangevallen door hackers & voert upgrade door

Foto: photo_gonzo/Shutterstock Het Cardano (ADA) netwerk kwam onlangs, op 25 juni, op een verrassing te staan. Het netwerk werd onder druk gezet door een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS)...

Cardano netwerk aangevallen door hackers & voert upgrade door
Cardano koers ontwaakt en stijgt 50%: de laatste ontwikkelingen

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk kwam onlangs, op 25 juni, op een verrassing te staan. Het netwerk werd onder druk gezet door een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS) aanval.

Bitvavo domineert Europese markt, laat giganten achter zich

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze bitvavo-icon

  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe ging de aanval op Cardano te werk?

Bij DDoS aanval is het doel om een netwerk, server of website te overbelasten met een enorme hoeveelheid verkeer. De hacker voerde de aanval uit vanaf blok 10.487.530 met de hoop om gestakte ADA tokens te kunnen stelen.

De aanval veroorzaakte een hogere belasting op het netwerk dan normaal, waardoor sommige stake pool operators (SPOs) negatief werden beïnvloed door intensievere blokhoogte-strijd.

Een geluk bij een ongeluk

De aanvaller slaagde er uiteindelijk niet in om de gestolen ADA tokens te verplaatsen. Dankzij de snelle reacties van ontwikkelaars werden de gestolen tokens teruggevorderd en verloor de aanvaller zelfs geld, wat nu ironisch genoeg wordt gebruikt om het smart contract ecosysteem te verbeteren.

De aanval kan daarmee worden gezien als een zegen bij een ongeluk. Uiteindelijk droeg de aanvaller onbedoeld bij aan het identificeren van een kwetsbaarheid in de code van de smart contracts.

Als reactie op de aanval werken de ontwikkelaars momenteel aan een nieuwe node-upgrade om toekomstige DDoS-aanvallen te voorkomen. Een team, de Intersect-taskforce, is bezig met het identificeren en testen van oplossingen om de impact van dergelijke aanvallen in de toekomst te minimaliseren.

Door optimalisaties in de manier waarop transacties worden verwerkt, kan de node-upgrade helpen om de belasting op validators te verminderen. Dit kan inhouden dat er limieten worden gesteld aan de grootte van referentiescripts of dat er betere manieren worden geïmplementeerd om transacties te prioriteren.

Cardano bereidt zich voor op historische mijlpaal

Cardano staat aan de vooravond van een cruciale ontwikkeling. Oprichter Charles Hoskinson kondigde op Twitter aan dat het netwerk klaar is om het langverwachte Voltaire tijdperk in te gaan, het laatste stadium in de Cardano roadmap.

De zogenaamde “Chang hard fork” is gereed en wacht op 70% van de SPO’s om hun nodes bij te werken naar Cardano Node versie 9.0. Met deze stap zal Cardano volledig gedecentraliseerd worden, waarbij het beheer van het netwerk in handen van de gebruikers komt.

Post Views: 23

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Rare Evo: A Blockchain Event

More from Crypto Insiders

See more
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'
Crypto Insiders
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'

last Sunday at 5:06 PM

·

14 views

Related News

See more

Argentina Digital Nation 2024
Rare Evo: A Blockchain Event
Argentina Digital Nation 2024

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)