Cardano Metaverse – ar putea Pavia să devină următorul Sandbox?

Crypto - RO 5 months ago Report
Telegram LinkedIn

Pavia – primul Metaverse lansat oficial pe Cardano

Pe măsură ce tokenurile non-fungibile (NFT) explodează pe blockchain-ul Cardano, Metaverse a apărut oficial sub forma proiectului pavia.io, care are un stil asemănător cu Decentraland, dar se bazează pe tehnologia blockchain proof of stake.

În același mod în care blockchain-ul Cardano s-a inspirat de la celebrul matematician Gerolamo Cardano, acest proiect metaverse și-a luat numele orașului din Italia unde el s-a născut în 1501, Pavia.

Știați că: Tokenul nativ al blockchain-ului Cardano – Ada – este numit după Ada Lovelace, un matematician din secolul al XIX-lea care este recunoscut ca primul programator de computer.

Pe măsură ce vânzările de NFT-uri bazate pe artă digitală au crescut pe Cardano, datorită în mare parte platformelor de tranzacționare Cnft.io și Jpg.store, care au lansat recent posibilitatea executării tranzacțiilor prin smart-contracts oferind comisioane foarte mici de tranzacționare în rețea – cei care doresc să investească devreme, își îndreaptă atenția de la NFT-uri ce îți oferă doar posibilitatea de a te lăuda cu noua poză de profil, către nft-uri care au un potențial imens de dezvoltare.

În total, pavia.io are aproximativ 100,000 de parcele de teren, fiecare fiind creată ca un NFT unic individualizat după coordonate. La momentul redactării acestui articol, proiectul a vândut aproximativ 60% din aceste parcele de teren din octombrie până în noiembrie 2021. Vânzările finale sunt preconizate pentru finalul primului trimestru din 2022.

Harta cu parcelele de pământ din PaviaHarta cu parcelele de teren din Pavia

Potrivit site-ului oficial, Pavia are peste 8,300 de proprietari. În această etapă, totuși, ei nu pot vizita sau implementa niciun conținut pe parcela lor de teren. Platforma a dezvăluit că echipa lucrează la lansarea universului virtual propriu zis și se așteaptă să apară în prima parte a anului.

Pavia a anunțat, de asemenea, că este în parteneriat cu platforma de avatare 3D readyplayer.me, astfel încât jucătorii o să poată să își creeze propriul avatar – care va fi compatibil în orice Metaverse.

Cum poți face bani în Pavia?

Ca și în cazul tuturor proiectelor metaverse, Pavia are o monedă proprie în joc, $PAVIA, din care 25% au fost transferate prin airdrop către deținătorii de terenuri NFT Pavia în decembrie 2021. Deoarece Cardano încă nu dispune de un ecosistem DeFi, tokenurile Pavia împreună cu un număr mic de alte active native sunt tranzacționate în mod activ pe mueseliswap.com, care operează ca un exchange descentralizat simplu, dar funcțional.

Prețul minim la care poate fi achiziționată o parcelă de pământ, la momentul scrierii – este de 700 Ada, iar cea mai scumpă parcelă a fost vândută cu 60,000 Ada. A fi proprietarul unei parcele de teren în metaverse înseamnă, de asemenea, că ai dreptul să câștigi venituri din tot ceea ce se întâmplă pe terenul tău.

Să presupunem că închiriezi un teren, pentru ca o afacere să fie dezvoltată de un alt jucător, vei câștiga jetoane prin colectarea chiriei și unele venituri din tranzacțiile sale de afaceri. Sau poți singur să creezi un magazin, un cazino sau propriul joc și să faci bani din asta.

Mai jos puteți vedea un intro a ceea ce va fi metaverse-ul Pavia și cum va arăta în viitorul apropiat.

📺 We are delighted to present the 'Pavia Experience' video as detailed in our roadmap. Providing some 'in-game' elements and examples of the endless possibilities with the 'metaverse'. Feedback will be collected in Q1 2022. #Cardano #Metaverse pic.twitter.com/D1HPeNcOt8

— Pavia.io (@Pavia_io) December 17, 2021

În pandemie s-a înregistrat o creștere în evoluția metavers-ului, iar previziunile dezvăluie o potențială evaluare a pieței de circa $1 miliard până în 2025. Cu toate că mai multe proiecte se lansează pe diferite rețele blockchain, se pare că Pavia, cu avantajul său de a fi prima lansată, ar putea fi alegerea multor investitori ce nu au reușit să investească în proiecte ca Sandbox sau Decentraland atunci când acestea abia apăruseră.

Original Source: https://crypto.ro/stiri/cardano-metaverse-pavia-sandbox/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
GADA Finance is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on June 29, 2022
Being the first permissionless and community-governed launchpad on Cardano, we intend to raise funds through a public ISPO which will enhance the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto - RO