Logo
Cardano Ecosystem

Crypto - RO

11/23/2021

·

501 views


Cardano lansează Smart Contracts, după Hard Fork-ul Alonzo completat cu succes

Astăzi, 13 Septembrie, reprezentanții Cardano au postat un mesaj pe twitter în care stipulau că upgrade-ul a fost completat cu succes în epoch 290, upgrade care facilitează crearea și execuția de Smart Contracts pe blockchain-ul public, pentru prima dată...

Cardano lansează Smart Contracts, după Hard Fork-ul Alonzo completat cu succes

Astăzi, 13 Septembrie, reprezentanții Cardano au postat un mesaj pe twitter în care stipulau că upgrade-ul a fost completat cu succes în epoch 290, upgrade care facilitează crearea și execuția de Smart Contracts pe blockchain-ul public, pentru prima dată în istoria proiectului.

1/2 Upgrade successful.

Moments ago, we deployed the #Alonzo upgrade at the epoch rollover.

Welcome to the start of a new era for #Cardano $ADA pic.twitter.com/r6QNvTv4pt

— Input Output (@InputOutputHK) September 12, 2021

În ciuda sărbătoririi de către comunitate, oficialii Cardano au adăugat faptul că proiectul încă se află într-o fază de început, spunând că abia acum misiunea lor începe cu adevărat. Într-o postare pe blogul oficial, publicată ieri, Cardano a anunțat finalizarea cu succes a Hard Fork-ului Alonzo, în care au fost adăugate cu succes mult așteptatele contracte inteligente.

Aici începe cu adevărat misiunea noastră pe măsură ce noi – și toată comunitatea – începem să livrăm viziunea la care am lucrat atâta vreme: construirea unui sistem descentralizat care extinde identitatea economică și oportunitățile pentru oricine, de oriunde

Hard Fork-ul Alonzo permite scrierea de contracte inteligente folosind scriptul Plutus, pe care echipa din spatele proiectului îl descrie drept un limbaj de programare al contractelor smart, cu un focus pe obiective, și cu o platformă de executare care folosește limbajul funcțional de programare Haskell.

În cele din urmă, echipa a încurajat comunitatea să fie blândă în așteptările pe care le are de la upgrade-ul Alonzo, spunând:

Există așteptări mari față de acest upgrade. Unele dintre ele sunt nefondate. Cei care urmăresc Cardano s-ar putea aștepta la un ecosistem sofisticat de aplicații descentralizate, gata să fie folosite de utilizatori imediat după upgrade. Aceste așteptări trebuie ținute în frâu

Cardano este un blockchain public, fondat de Charles Hoskinson, unul din creatorii Ethereum – și dezvoltat de IOHK, firma sa de cercetare.

Chiar dacă Cardano și-a propus să ofere o competiție reală pentru Ethereum atunci când vine vorba de găzduirea aplicațiilor descentralizate (DeFi) și a celor Web 3.0, proiectul a primit o mulțime de critici pentru că nu a reușit să livreze funcționalitatea contractelor inteligente până acum, deși a fost lansat în Septembrie 2017.

Dominic Williams, fondatorul Internet Computer (ICP), o altă platformă rivală, a criticat Cardano pentru perioada de timp care i-a fost necesară protocolului să lanseze Smart Contracts, spunând: 

Mă uimește faptul că acest blockchain a rezistat în piață timp de 2 ani de zile, adăugând susținere pentru Smart Contracts abia acum – iar comunitatea este mulțumită de acest progres

Anthony Sassano, un susținător desăvârșit al Ethereum, a postat într-un mesaj pe twitter:

The first dapp went live on Cardano today and ADA fanboys are finally discovering that you can’t peer review your way out of fundamental issues. pic.twitter.com/tYQXNcVKGN

— Anthony Wassano 🦇🔊 (@sassal0x) September 4, 2021

După 6 ani de dezvoltare și o capitalizare de $90 de miliarde (la vârf) – prima aplicație descentralizată care a fost lansată pe Cardano nici măcar nu poate procesa cu succes tranzacțiile – adică primul lucru de care ai nevoie în sfera DeFi

Oficialii Cardano au răspuns acestor critici, spunând că aplicațiile descentralizate care sunt construite pe protocolul lor – nu sunt limitate la o singură tranzacție per block.

Chiar dacă a avut parte de cuvinte nu tocmai bune din partea criticilor, upgrade-urile Cardano au condus recent prețul într-o zonă record, aducându-le cumpărătorilor un profit de 200% de la minimul stabilit în 20 Iulie, când prețul ADAUSD era de doar $1 – până la maximul de $3,1, pe care crypto-moneda l-a atins în 3 Septembrie, conform datelor furnizate de FTX. De asemenea, pe parcursul anului curent, ADA a reușit performanța de a se aprecia cu peste 1,600%.

Cardano lansează Smart Contracts, după un Hard Fork-ul Alonzo completat cu succesADAUSD, timeframe de două ore | FTX

În cele din urmă, prețul crypto-monedei a făcut cale întoarsă și a oscilat între $2,8 și $2,3 – sugerând faptul că mulți investitori au cumpărat zvonul și au vândut știrea.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Crypto - RO

ORIGINAL SOURCE

https://crypto.ro/stiri/cardano-lanseaza...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Crypto - RO

See more
Bitcoin recua abaixo de US$ 23.000 após semana com ganhos significativos
Crypto - RO
Bitcoin recua abaixo de US$ 23.000 após semana com ganhos significativos

last Monday at 10:57 AM

·

5 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X