Logo
Cardano Ecosystem

Newsbit

11/13/2021

·

718 views


Cardano lanceert smart contracts na succesvolle hard fork

Gisteren tweette Cardano dat de Alonzo hard fork met succes was voltooid. Hierdoor kunnen voor het eerst smart contracts op de blockchain worden gemaakt en uitgevoerd. 1/2 Upgrade successful. Moments ago, we deployed the #Alonzo upgrade at the epoch...

Cardano lanceert smart contracts na succesvolle hard fork

Gisteren tweette Cardano dat de Alonzo hard fork met succes was voltooid. Hierdoor kunnen voor het eerst smart contracts op de blockchain worden gemaakt en uitgevoerd.

— Input Output (@InputOutputHK) September 12, 2021

Upgrade voltooid

Ondanks het vieren van de mijlpaal, vertelde Cardano dat ze nog aan het begin van het project staan. In een blogpost stelde Cardano het volgende:

“Dit is waar de missie echt begint. We beginnen met het realiseren van de visie waar we allemaal zo lang naartoe hebben gewerkt. Een gedecentraliseerd systeem bouwen dat economische identiteit en kansen voor iedereen en overal biedt.”

De Alonzo-fork maakt het mogelijk om smart contracts voor Cardano te ontwikkelen met behulp van Plutus-scripts. Het team beschrijft deze als “een speciaal gebouwde smart contract ontwikkelingstaal en een uitvoeringsplatform dat gebruik maakt van de programmeertaal Haskell.”

De hype rondom de smart contract update was de afgelopen maanden enorm en dat deze nu eindelijk is toegevoegd is goed nieuws. Echter heeft het Cardano team de verwachtingen wel wat proberen te temperen door het volgende te zeggen:

“Er zijn hoge verwachtingen van deze upgrade. Sommigen zijn onredelijk. Cardano-handelaren verwachten een geavanceerd ecosysteem van gebruiksklare DApps die direct na de upgrade beschikbaar zijn. Deze verwachtingen moeten bijgesteld worden.”


Kritiek op Cardano

Cardano is een openbare blockchain die is opgericht door Ethereum-medeoprichter Charles Hoskinson en ontwikkeld door zijn onderzoeksbureau IOHK.

Cardano beloofde te concurreren met de dominantie van Ethereum door gedecentraliseerde financiering (DeFi) en Web3-applicaties. Het project heeft echter veel kritiek gekregen omdat het tot nu toe geen smart contractfunctionaliteit heeft geleverd, ondanks de lancering in september 2017.

Dominic Williams is de oprichter van rivaliserend platform Internet Computer. Hij bekritiseerde Cardano voor de hoeveelheid tijd die het protocol nodig had om smart contracts te lanceren en verklaarde het volgende:

“Het verbaast me dat deze keten al twee jaar op de markt is en nu pas ondersteuning toevoegt voor smart contracts. Mensen zijn nog blij met deze vooruitgang ook.”

Cardano kreeg begin september ook kritiek nadat de eerste DApp die op zijn testnet werd gelanceerd, problemen ondervond met mislukte gelijktijdige transactieverwerking. Uitgesproken Ethereum-voorstander, Anthony Sassano, tweette het volgende:

“Zes jaar “peer-reviewed” onderzoek en een marktkapitalisatie van $90 biljoen later en de eerste dapp op Cardano kan niet eens gelijktijdige transactieverwerking uitvoeren. Dat is precies wat je nodig hebt voor DeFi.”

The first dapp went live on Cardano today and ADA fanboys are finally discovering that you can't peer review your way out of fundamental issues. pic.twitter.com/tYQXNcVKGN

— Anthony Wassano 🦇🔊 (@sassal0x) September 4, 2021

Cardano heeft sindsdien geprobeerd de kritiek aan te pakken. Het beweerde dat DApps die op het protocol zijn gebouwd “niet beperkt zijn tot één transactie per blok”.

Ondanks zijn tegenstanders, zorgde de hype voor de upgrades van Candano onlangs voor een stijging van ADA naar recordhoogten. De prijs steeg daardoor van $1,06, op eind juli naar een hoogtepunt van $3,10 op 3 september. Sinds 1 januari 2021 is de koers zelfs met 1.600% gestegen.

De ADA prijs is na de hard fork echter gedaald en ligt op het moment van schrijven rond de $2,38. Dit is een klassiek geval van ‘buying the rumor en selling the news’.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Newsbit

ORIGINAL SOURCE

https://newsbit.nl/cardano-lanceert-smar...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Newsbit

See more
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Newsbit
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork

10/08/2022

·

173 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analyticsWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X