Cardano koersstijging heeft nog een reden: lancering van eerste metaverse

Crypto-insiders 4 months ago Report
Telegram LinkedIn

De cardano (ADA) koers is de afgelopen dagen hard gestegen. De ADA koers zakte sinds begin september met meer dan 50% en kwam afgelopen week bij een belangrijk supportlevel aan. Sindsdien staat ADA maar liefst 40% in de plus en de koers tikte vanochtend $1,55 aan, de hoogste prijs sinds december.

De uitbraak van de ADA koers kreeg dit weekend een steuntje in de rug door de lancering van SundaeSwap, een zogeheten decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, op het Cardano-netwerk. Klik hier om meer over deze te lezen. Of bekijk een van de koersvideo’s van een van onze analisten!

Wat wellicht ook met de huidige koersstijging meespeelt, is de hype omtrent Pavia, een relatief nieuwe gaming app, op het Cardano-netwerk. Pavia werd afgelopen week het allereerste ‘metaverse’ project op Cardano.

Pavia, de eerste metaverse op Cardano

Ontwikkelingen omtrent de metaverse spelen over het algemeen op Ethereum (ETH) af en eind vorig jaar stegen de prijzen van meerdere metaverse projecten keihard. Nu volgt ook Cardano met een dergelijk project. Pavia is de eerste virtuele wereld op Cardano, maar het blockchain-spel is nog niet toegankelijk. Toch trekt de hype omtrent het project al veel investeerders aan.

Pavia heeft namelijk al maar liefst 100.000 stukken aan digitaal vastgoed aangemaakt als non-fungible tokens (NFT) op het Cardano-netwerk. Meer dan 60% van deze NFT’s werden al in de voorverkoop in oktober en november verkocht. De rest van de NFT’s worden later dit jaar te koop gezet.

Pavia meldt dat het project al meer dan 8.300 eigenaren heeft van digitaal vastgoed. Het is echter allemaal nog ontoegankelijk. Dat duidt wellicht aan op veel vertrouwen in het project, maar ook dat het nog allemaal erg speculatief is. Dat is echter niet uniek in deze opkomende NFT-markt.

Het project heeft overigens ook een eigen token: PAVIA. Deze staat nog niet op een centrale exchange genoteerd, maar het Twitteraccount van Pavia hintte wellicht op een notering op Binance met het onderstaande bericht. De token heeft al een eigen pagina op de Binance website.

Pavia is wel te verkrijgen via MuesliSwap, een DEX als SundaeSwap. Daar is te zien dat de PAVIA prijs dit jaar al meer dan 200% steeg. Op CNFT, een cardano NFT marktplaats, is te zien dat Pavia vastgoed verkocht wordt voor prijzen tussen enkele honderden ADA en meerdere tienduizenden ADA.

Data loading… a very small first step in the right direction for $PAVIA and Cardano native assets overall. @binance https://t.co/DQCI3nxkgD

— Pavia.io (@Pavia_io) January 14, 2022

Original Source: https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/altcoin/cardano-koersstijging-heeft-nog-een-red...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
Genius X is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on May 15, 2022
Revolutionize the business accelerator experience and provide unparalleled support for ambitious crypto startups, Genius X is raising funds through a public ISPO and helping foster innovation in the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto-insiders