Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

08/24/2022

·

226 views


Cardano klopt zichzelf op borst: beter dan Netflix, PayPal, Bitcoin en YouTube

Cardano Daily heeft een vergelijking gedeeld om te laten zien dat het Cardano-netwerk efficient omgaat met energie. Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar er is veel kritiek vanuit crypto-skeptici op het enrgieverbruik van cryptocurrency’s. Cardano verbruikt minder...

Cardano klopt zichzelf op borst: beter dan Netflix, PayPal, Bitcoin en YouTube

Cardano Daily heeft een vergelijking gedeeld om te laten zien dat het Cardano-netwerk efficient omgaat met energie. Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar er is veel kritiek vanuit crypto-skeptici op het enrgieverbruik van cryptocurrency’s.

Cardano verbruikt minder energie dan de rest

Je zou kunnen stellen dat Cardano Daily appels met peren vergelijkt in de tweet, maar het doel is om te laten zien dat Cardano minder energie verbruikt dan de meest gebruikte platforms. Hoewel Bitcoin-mining nog steeds hoog scoort op het gebied van energieverbruik, vertegenwoordigt de prestatie van Cardano een soort van overwinning voor de crypto-industrie.

Ook wordt Ethereum nog meegenomen in het vergelijk, maar dat is de huidige versie. Ethereum zal op 15 september overgaan op een andere manier om consensus te bereiken, en deze schijnt het energieverbruik met meer dan 99% te verlagen.

CARDANO ENERGY CONSUMPTION

The Merge event has fixed the date on or around Sep 15, considering ETH greener to the environment. However, before the date come, take a look at the energy consumption between @Cardano network and some real world activities.#cardano #sustainable pic.twitter.com/mDMKRTLlsv

— Cardano Daily (@cardano_daily) August 22, 2022

Goed om te weten, het verbruik is niet door ons gefactchecked en komt direct van Cardano Daily. Daarnaast is het een vreemde creatieve keuze om de grootte van de lampen af te laten lopen, in plaats van andersom.

Minder dan Netflix, YouTube en PayPal

Volgens de grafiek verbruikt Cardano slechts 0,0027 TWh per jaar, wat een opmerkelijke prestatie is in vergelijking met anderen.

Ter vergelijking: betalingsgigant PayPal verbruikt jaarlijks 0,26 TWh, wat bijna 100 keer de energie van Cardano is. Uit de gegevens blijkt verder dat Netflix ongeveer 94 TWh per jaar verbruikt, niet te vergelijken met het verbruik van ADA. YouTube, met een jaarlijks verbruik van 244 TWh, overschrijdt niet alleen ADA, maar ook bitcoin-mining.

Het gebruik van deze betaal- en videostreamingdiensten brengt jaarlijks veel energieverbruik met zich mee. Cardano Daily zegt dat Netflix en YouTube enorme streamingminuten hebben, wat het hoge energieverbruik verklaart. Maar het Twitteraccount stelt ook dat als Cardano een vergelijkbaar aantal transacties zou verwerken, het energieverbruik nog steeds niet zo hoog zou zijn. Wat dat ook moge betekenen.

Proof of Stake van Cardano

De Cardano Daily maakte van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor het consensusmechanisme Proof of Stake , dat minder energie verbruikt. Ze trekken uiteraard een vergelijk met Bitcoin, dat gebruik maakt van Proof-of-Work.

Op deze manier kun je elk dialoog reduceren tot een vergeling van getalletjes. Het is geenszins duidelijk welke energiebronnen worden verbruikt. Stel dat PayPal volledig groene energie zou gebruiken (wat ze niet doen), en Cardano op grijze stroom draait, dan gaat de vergelijking al scheef.

Kritiek op Bitcoin

Maar vanwege het hoge getalletje bij Bitcoin, is er veel kritiek en zijn er zelfs oproepen tot het verbieden van het minen van Bitcoin. China heeft zo’n verbod in mei 2021 ingevoerd. Bitcoin verbruikt jaarlijks 131 TWh en dat is meer dan Nederland doet.

Cardano Daily zegt: “Het is duidelijk dat POS groener is dan POW, dus misschien hebben we niet veel te overwegen over het crypto-perspectief tussen Cardano, Bitcoin en Ethereum.”

Hiermee lijkt de Twitteraar te suggereren dat mensen maar moeten kiezen voor Cardano in plaats van Bitcoin en Ethereum, puur op basis van een getalletje.

Ethereum verbruikt momenteel 73 TWh per jaar. Het Ethereum Mainnet zal echter fuseren met de Beacon Chain wanneer The Merge plaatsvindt, waardoor een volledige overgang naar PoS ontstaat.

AD

World’s First Multi-Token ISPO — By Genius X - Starts on 12th of September, epoch 363!

Genius X, a revolutionary launchpad and business accelerator helping Web3 startups attain speed, scale, and edge, is thrilled to announce the world’s first Multi-Token ISPO.I WANT TO KNOW MORE!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/cardano-netf...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


More from Btcdirect/EU

See more
Cardano lanceert stablecoin in 2023 en werkt aan privacy crypto Midnight
Btcdirect/EU
Cardano lanceert stablecoin in 2023 en werkt aan privacy crypto Midnight

11/22/2022

·

120 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more

Featured ISPOs

Genius X
GENSX ISPOACTIVE

250M $GENSX · Ends in 09/12/2022


Featured Projects

Ada Handle
Ada Handle

NFT

Featured

Featured Events

Cardano Summit 2022
Cardano Summit 2022

11/20/2022 - 11/22/2022 · Lausanne, Switzerland


    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
Bringing Fixed Assets (CNFT & CNT) Lending & Borrowing to CardanoWorld’s First Multi-Token ISPO — By Genius X