Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

10/03/2023

·

29 views


Cardano kan grote rol spelen in overgang naar toekomstige digitale economie, aldus deze crypto influencer - BLOX | Nieuws

Terwijl de cryptowereld langzaam de facetten van de wereldwijde economie insijpelt, deelt ADA Whale, een prominente crypto-influencer, een unieke blik op de toekomstige dynamiek tussen de traditionele en digitale economieën. Dit doet hij met een speciale focus op de rol van Cardano. Cardano als vrijwillige […]

Cardano kan grote rol spelen in overgang naar toekomstige digitale economie, aldus deze crypto influencer - BLOX | Nieuws

Terwijl de cryptowereld langzaam de facetten van de wereldwijde economie insijpelt, deelt ADA Whale, een prominente crypto-influencer, een unieke blik op de toekomstige dynamiek tussen de traditionele en digitale economieën. Dit doet hij met een speciale focus op de rol van Cardano.

Cardano als vrijwillige economische entiteit

Binnen de digitale financiële ruimte schetst ADA Whale een toekomstbeeld waar Cardano niet zomaar een speler is, maar een compleet “land” op zich. In deze metaforische natie dient ADA als basisvaluta, ondersteund door stablecoins zoals Djed en USDM en een veelvoud aan andere tokens. Het draait om keuzevrijheid, net zoals een burger uit Venezuela ervoor zou kunnen kiezen om een Amerikaanse bankrekening te openen. Hier kunnen mensen naar eigen believen in- en uitstappen, terwijl ze transacties met minimale frictie uitvoeren binnen dit digitale ecosysteem.

Also – yes this is an unashamed developed market perspective. Changes nothing about banking the unbanked in places where they won’t go.

— ADA whale (@cardano_whale) October 1, 2023

De struikelblokken van de traditionele economie

Terwijl fiattransacties gedurende de jaren log en lastig waren, constateert ADA Whale dat technologische vooruitgang ze steeds soepeler maakt, vooral voor kleinere bedragen. Hier wordt een interessant contrast geschilderd tussen de groeiende efficiëntie van fiattransacties en de potentie van blockchains zoals ADA Pay en Solana Pay, waarbij hij suggereert dat voor kleine, lokale betalingen de conventionele systemen mogelijk adequaat blijven.

Grensoverschrijdende oplossingen via crypto

Ondanks de vooruitgang in de traditionele financiële wereld, belicht ADA Whale dat er nog steeds significante hindernissen zijn bij grote of internationale transacties via fiatvaluta. In deze context krijgen cryptocurrencies de hoofdrol. Hij werpt de mogelijkheid op dat een niet-stabiele munt, zoals Bitcoin, door overheden erkend kan worden, waardoor handelaren directe betalingen erin kunnen accepteren.

Naadloze betalingen: crypto naar fiat

In een toekomst vol digitale betalingen ziet ADA Whale een systeem waarin consumenten met crypto kunnen betalen, terwijl handelaren de transactie in fiat ontvangen. Een ecosysteem waarbinnen de gebruiker vrijheid behoudt in betaalmethode zonder de handelaar te belasten met cryptovolatiliteit. ADA Whale benadrukt dat deze visie geen kritiek vormt op crypto’s nut, maar eerder een rationele blik op de weg naar algemene acceptatie.

Conclusie

De visie van ADA Whale op de kruising tussen fiat en cryptocurrency biedt een gefundeerde blik op een mogelijke toekomstige financiële structuur. Waarbij Cardano’s ADA de potentie heeft om een sleutelrol te spelen in de digitale economie, maar waarbij ook de traditionele financiële structuren niet geheel buitenspel gezet worden. Het markeert een strategische blik op coëxistentie, waar digitale en traditionele financiële systemen elkaar aanvullen en versterken in een steeds meer verbonden wereldwijde economie.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

AD

@CardanoFeed - Follow us on X (formerly Twitter)

Stay informed with the latest $ADA Cardano news in real time.FOLLOW NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/cardano-kan-...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


.

More from Btcdirect/EU

See more
Analyse: Cardano presteert beter dan Bitcoin, more to come? - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Analyse: Cardano presteert beter dan Bitcoin, more to come? - BLOX | Nieuws

11/27/2023

·

7 views

Related News

See more

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)