Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

03/18/2024

·

136 views


Bő egy év késés után megérkezett a Cardano fiat-alapú stabilcoinja

2024. március 17-én elindult a Mehen Finance, mely a legújabb belépő a Tether- és Circle-uralta stabilcoin piacon. A Cardano fiat-alapú stabilcoinja bő egy év késéssel indult el azok után, hogy 2023-ban, a...

Bő egy év késés után megérkezett a Cardano fiat-alapú stabilcoinja

2024. március 17-én elindult a Mehen Finance, mely a legújabb belépő a Tether- és Circle-uralta stabilcoin piacon. A Cardano fiat-alapú stabilcoinja bő egy év késéssel indult el azok után, hogy 2023-ban, a viszontagságokkal teli piaci körülmények között erre nem volt lehetőség. Az USDM elindítása a Cardano-közösség több tagjában is bizakodást váltott ki.

Milyen kihívásokkal nézett szembe a Mehen Finance?

A Mehen Finance fehér könyvét 2022 novemberében adták ki, melyben kifejtették, hogy egy amerikai dollárral fedezett stabilcoin szolgáltatást kívánnak beteljesíteni a Cardano-felhasználók számára. Az első rétegű Cardano-blokklánc eddig kizárólag algoritmikus stabilcoinokkal, a DJED-del és az iUSD-vel rendelkezett, ugyanakkor az USDM az első 1:1 arányú, amerikai dollárral fedezett stabilcoinjuk.

Annak ellenére, hogy a Mehen Finance fehér könyve már lassan másfél éve elkészült, a tényleges elindítására csak most került sor. Eredetileg 2023 elején tervezték elindítani, ugyanakkor az Egyesült Államokban kibontakozó bankválság keresztül húzta a számításokat. Miután 2023 márciusában megszűnt a három legismertebb kriptobarát-bank – a Silicon Valley Bank, a Silvergate és a Signature Bank – minden megváltozott. Erről a Mehen alapító partnere, Matthew Plonim bírt az X-en (korábban: Twitter-en).

Plonim felfedte azt is, hogy a bank, amellyel együtt kívántak dolgozni megszakította velük a kapcsolatot a projekt tervezésének kellős közepén. A Cross River végül az USDC mögött álló Circle-vel állt össze a Mehen helyett, mely a második legnagyobb stabilcoin jelenleg a piacon. A Cross River helyett végül a Plaid fintech megoldásokat nyújtó céggel kötöttek egyességet, mely átutalási hálózatot biztosít többek között a Bank of America, a JP Morgan és a Wells Fargo számára is. Steven Fisher, a Mehen technológiai igazgatója X-bejegyzése szerint 2023 augusztusában integrálásra kerültek a Plaid által nyújtott szolgáltatások, így lehetővé vált az amerikai dollár és USDM közötti mintelés és égetés a tranzakciók irányától függően.

Mi vár a Mehen Finance -ra a bikapiac kezdetén?

Fisher elmondása alapján a Mehen célja a virtuális eszköz engedélyeztetése az Egyesült Királyságban és Európa több országában is. Plonim szintén bizakodó terveket vázolt fel, ugyanis állítása szerint több, mint két tucat cég tervezi az USDM integrálását platformjaikon, melyek között kölcsönzési és kölcsönadási protokollok és decentralizált tőzsdék is szerepelnek. Ez a felvételi folyamat pár napot vesz csupán igénybe az intézmények részéről.

Az USDM kibocsátását és kezelését okosszerződések és decentralizált orákulumok végzik majd az átláthatóság és biztonság biztosítása érdekében. Ezzel együtt nem vár könnyű feladat a Mehen -re, mivel az elmúlt hetekben, hónapokban tapasztalt holisztikus hangulatnak köszönhetően egyre több tőke áramlik a stabilcoinokba, melynek piaca már közel 150 milliárd dollárra rúg a CoinGecko adatai szerint. A portál szerint jelenleg az USDT mögött álló Tether uralja a piacot, melynek piaci kapitalizációja eléri a 103 milliárd dollárt, őket pedig a korábban már említett Circle követi, mely az USDC kibocsátója és több nagy bank partnere. További 7 stabilcoin rendelkezik 500 millió dollárnál is nagyobb piaci kapitalizációval, melyből érdemes megemlíteni a DAI -t (4,73 milliárd dollár) és a Binance által népszerűsített First Digital USD-t (2,99 milliárd dollár).

Az USDM egyetlen előnye, hogy legalább a Cardano hálózaton védve van a stabilcoin-riválisokkal szemben, ugyanis jelenleg nincs lehetőség a blokkláncról való keresztülvitelre.

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/cardano-fiat...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Rare Evo: A Blockchain Event

More from BitcoinBazis

See more
A Rollblock (RBLK) túlszárnyalhatja az ADA, AVAX, és MATIC tokeneket
BitcoinBazis
A Rollblock (RBLK) túlszárnyalhatja az ADA, AVAX, és MATIC tokeneket

06/17/2024

·

59 views

Related News

See more

Argentina Digital Nation 2024
Rare Evo: A Blockchain Event
Argentina Digital Nation 2024

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)