Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

10/26/2023

·

6 views


Cardano analyse: 40 cent komt met de dag dichterbij - BLOX | Nieuws

De Cardano koers steeg vandaag opnieuw en raakte bijna de 30 dollarcent. Veel cryptomunten zijn op dreef de afgelopen tijd, en voor Cardano betekent dit dat het belangrijke level van de 40 cent steeds dichterbij komt. Toch zie ik op de korte termijn grafiek wel […]

Cardano analyse: 40 cent komt met de dag dichterbij - BLOX | Nieuws

De Cardano koers steeg vandaag opnieuw en raakte bijna de 30 dollarcent. Veel cryptomunten zijn op dreef de afgelopen tijd, en voor Cardano betekent dit dat het belangrijke level van de 40 cent steeds dichterbij komt. Toch zie ik op de korte termijn grafiek wel duidelijke signalen voor een kleine neerwaartse correctie. Dit heeft voornamelijk te maken met de RSI. Een indicator die de sterkte van een trend aangeeft. In deze analyse bespreek ik deze indicator en welke gevolgen dit kan hebben op de koers van deze cryptomunt.

De koerspositie van de achtste grootste cryptomunt

Dankzij de indrukwekkende stijging heeft Cardano zich weer omhoog gewerkt in de top 10 cryptomunten. Het staat nu stevig boven Dogecoin, en deze positie lijkt de komende tijd stabiel te blijven. Op de langere termijn staat Cardano er namelijk uitstekend bij. Toch is er een zorgwekkende ontwikkeling op de grafiek die we liever niet zien: een bearish divergentie met de RSI.

Dit betekent simpelweg dat terwijl de RSI voortdurend lagere hoogtepunten maakt, aangeduid met de neerwaartse lijn, Cardano juist hogere pieken maakt. In eerste instantie lijkt dit positief voor de Cardano koers, omdat deze blijft stijgen. Echter, een situatie waarin de koers van deze cryptomunt toeneemt terwijl de RSI lagere pieken maakt, staat bekend als een ‘sterke bearish divergentie’. Dit wijst op een trendommekeer.

Een trendommekeer op de korte termijn wel te verstaan. De grafiek hierboven is een 4-uursgrafiek, dus respectievelijk hebben we het hier over een daling van enkele procenten.

Deze correctie zou gestopt kunnen worden bij de 27 dollarcent. Daar ligt een zeer sterke ondersteuning, die koste wat het kost behouden moet blijven. Het is du cruciaal dat de koers niet onder deze steun zakt en een 4-uurscandle hieronder sluit, omdat dit de steun invalideert.

ADA/BTC ziet er heel goed uit

In de inleiding benoemde ik al dat Cardano er op de langere termijn zeer goed uitziet. Dit heeft niet alleen te maken met de sterke opwaartse beweging, maar ook met de Cardano/Bitcoin verhouding. Dit is een grafiek die aangeeft welke van de twee het best presteert.

In plaats van dat we bearish divergentie zien met de RSI, zoals bij de ADA/USD het geval is, zien we hier juist zeer sterke bullish divergentie: de koers maakt lagere laagtepunten, en de RSI hogere laagtepunten. Dit wijst op een komende stijging, wat aangeeft dat Cardano het beter zal gaan doen dan Bitcoin qua prestaties. Ben jij er klaar voor?

AD

@CardanoFeed - Follow us on X (formerly Twitter)

Stay informed with the latest $ADA Cardano news in real time.FOLLOW NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/cardano-anal...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


.

More from Btcdirect/EU

See more
Strijd tussen Cardano en Ethereum laait op, kritiek van founder op staking - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Strijd tussen Cardano en Ethereum laait op, kritiek van founder op staking - BLOX | Nieuws

last Sunday at 9:29 PM

·

2 views

Related News

See more

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)