‘Cardano (ADA) waarde per gebruiker veel lager dan Ethereum (ETH),’ is ADA ondergewaardeerd?

1 week ago    125 views
Telegram LinkedIn
RavenDex, First Cross-Chain Swap DEX On The Cardano Ecosystem

‘S Werelds grootste digitale fondsbeheerder Grayscale heeft onlangs een rapport over Cardano (ADA) gepubliceerd. Daarin vergelijkt het de altcoin met Ethereum (ETH) en stelt het onder andere dat de waarde per gebruiker op Cardano lager ligt dan Ethereum. Maar betekent dit ook dat ADA ondergewaardeerd is op dit moment?

In het rapport, dat de titel “An Introduction to Cardano” heeft, presenteert de vermogensbeheerder meerdere statistieken. Cardano heeft volgens Grayscale 2,8 miljoen maandelijks actieve gebruikers en Ethereum 7 miljoen. Dit terwijl de marktkapitalisatie van de twee een veel groter verschil laten zien. Hierdoor ligt de waarde per gebruiker lager in het geval van Cardano:

“Op relatieve basis, hoewel het aantal Cardano-gebruikers lager ligt dan die van Ethereum, bewogen de gemiddelde waarden van de twee netwerken per maandelijkse actieve gebruiker (marktkapitalisatie per actief adres) samen, maar sinds kort zien we een discrepantie. De waarde van Ethereum per gebruiker is ~$55.000, terwijl die van Cardano ~$30.000 is. Dit kan betekenen dat Cardano lager gewaardeerd is in vergelijking met het grootste vergelijkbare crypto-netwerk, Ethereum, op basis van deze specifieke statistiek.”

Toch is het niet zo makkelijk om te stellen dat de huidige cardano prijs te laag ligt. Grayscale noemt een aantal risico’s omtrent een investering in de altcoin. Zo is er veel concurrentie onder de smart contract-netwerken zoals Ethereum, Solana (SOL), Avalanche (AVAX) en meer. Daarnaast ontbreekt een actieve decentralized application (dApp) ecosysteem op Cardano.

Terwijl we op Ethereum duizenden applicaties vinden met een zeer levendig decentralized finance (DeFi) ecosysteem, is dat op Cardano niet het geval. Uiteraard is Cardano nog in ontwikkeling en zijn smart contract pas sinds kort geactiveerd. Toch zijn Cardano en Ethereum daarom op dit moment nog niet echt met elkaar te vergelijken. Grayscale concludeert:

“Cardano is erin geslaagd een grote gedecentraliseerde gebruikersbasis te verwerven, wat heeft geleid tot een snelle netwerkgroei. Als Cardano zijn technologische visie kan waarmaken, kan het netwerk meer nut, acceptatie, gebruik en groei zien”


P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem.
P2P Finance is the first ecosystem that introduces an Affiliate / Referral program, with address milestones, to the DeFi industry. The P2P Token has 4 utilities, used to unlock the plethora passive earning opportunities within the platform. More Info - https://p2p.finance
Read the article in Crypto-insiders

P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem