Cardano (ADA) thuisbasis voor nieuwe stablecoin gelinkt aan goud, dit is hoe dat werkt

2 weeks ago    217 views
Telegram LinkedIn
RavenDex, First Cross-Chain Swap DEX On The Cardano Ecosystem

Cardano (ADA) krijgt binnenkort waarschijnlijk een nieuwe stablecoin. Dit keer gaat het om een stablecoin die gelinkt is aan goud. Dat kondigde MELD oprichter Ken Olling aan tijdens de City A.M. crypto summit.

Iedereen kent de bekende stablecoins waarschijnlijk wel, zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Dit zijn stablecoins die gelinkt zijn aan de Amerikaanse dollar. Het bedrijf achter zo’n dollar stablecoin houdt een reserve aan die de waarde van de stablecoin moet garanderen.

De waarde van een stablecoin kan echter ook aan andere dingen gekoppeld worden, waaronder goud. Dit zou betekenen dat de waarde van de stablecoin stabiel is ten opzichte van goud. MELD wil binnenkort een goud stablecoin gaan lanceren. Het zal een bepaalde hoeveelheid goud in een kluis bewaren en deze tokeniseren. Vervolgens kunnen deze tokens worden verhandeld door investeerders.

Olling zei tijdens de aankondiging van de nieuwe stablecoin:

“Ons doel hier is eenvoud en duidelijkheid, […] Goud wordt opgeslagen in een kluis, getokeniseerd en vervolgens gefractioneerd en verdeeld zodat we het kunnen verkopen.”

Daarnaast zou het de toegang tot het investeren in goud eerlijker maken. “Het is een game changer voor hoe mensen toegang kunnen krijgen tot vermogen en het creëeren hiervan,” aldus Olling.

MELD is overigens niet de eerste die een dergelijke stablecoin zou lanceren. Tether zelf heeft namelijk ook een stablecoin die gelinkt is aan goud, tether gold (XAUT) genaamd. 1 XAUT heeft een waarde van 1 ons goud. Tether meldt dat deze stablecoin inmiddels een marktkapitalisatie van $28 miljoen heeft, wat dus inhoudt dat het bedrijf $28 miljoen aan goud bezit om de stablecoin te kunnen dekken.

Dergelijke stablecoins gaan overigens in zekere zin in tegen de basisprincipes van crypto. Zo is het bepaald niet gedecentraliseerd en ook niet transparant. Vaak moeten investeerders namelijk alsnog op een enkel bedrijf vertrouwen dat zij ook echt de gemelde hoeveelheid goud in bezit hebben.


P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem.
P2P Finance is the first ecosystem that introduces an Affiliate / Referral program, with address milestones, to the DeFi industry. The P2P Token has 4 utilities, used to unlock the plethora passive earning opportunities within the platform. More Info - https://p2p.finance
Read the article in Crypto-insiders

P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem