Cardano (ADA) ontwikkelaar IOHK vertelt over de aankomende Plutus dAppStore

2 months ago    207 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

IOHK, of IOG, is het bedrijf wat achter de ontwikkeling van Cardano (ADA) zit. Zij gaan een Decentralized Applications (dApps) store ontwikkelen op het Plutus platform.

Head of Product van IOHK, Shruti Appiah, kwam in een blogpost aan het woord. Ze sprak onder andere over de Cardano Summit 2021 die dit weekend (25 en 26 september) zal plaatsvinden. Cardano zal tijdens het weekend een ‘certificeringsprogramma’ introduceren die bedoeld is om applicaties die gebouwd zijn op Cardano te beoordelen. Daarnaast komt er ook een preview van de Plutus dAppStore. Ontwikkelaars van dApps die op Cardano draaien kunnen de app store gebruiken om hun dApps te uploaden en beschikbaar te stellen voor andere gebruikers.

Volgens Appiah zijn er twee problemen waar de Plutus dAppStore een oplossing voor zou kunnen bieden:

“Er is momenteel geen formeel ontdekkingsproces voor een dApp. Bijna alles wordt ontdekt via organische of mond-tot-mond middelen, of via social media marketing. Voor eindgebruikers is er geen duidelijk overzicht van alle dApps die beschikbaar zijn in een bepaald ecosysteem”

De Plutus dAppstore zal zowel gecertificeerde als niet-gecertificeerde apps aanbieden. De app store gaat toegankelijk zijn via een webbrowser.

IOHK zou op termijn graag tools willen zien die ontwikkeld zijn door gebruikers, zo gaf Appiah aan. Die tools zouden inzetbaar moeten zijn in de app store en bijdragen aan de algehele evolutie van de Plutus dAppStore van Cardano.

Cardano smart contracts

De Cardano Summit 2021 komt een week of twee nadat het blockchain netwerk eindelijk smart contracts ondersteunt. Dit als gevolg van de langverwachte Alonzo update. Dit zal vele deuren openen voor andere toepassingen en functies. De Plutus dAppstore is hier een voorbeeld van en zal tijdens de aankomende Summit dus verder worden uitgelicht. Volgens Charles Hoskinson, oprichter van IOHK, bevindt Cardano zich echter pas in de beginfase. Eerder liet hij nog weten dat Cardano ideaal is voor de ‘tweede golf’ van decentralized finance (DeFi).

Er zijn genoeg grootse plannen rondom Cardano en dat heeft ook voor een hype gezorgd. Die hype leidde eerder deze maand tot een all-time high, al is die koers ondertussen weer gecorrigeerd.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.