Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

04/15/2023

·

36 views


Dit is Aiken, de nieuwe programmeertaal van Cardano - BLOX | Nieuws

Cardano heeft donderdag de lancering aangekondigd van de alfafase van Aiken, een smart contracttaal en toolkit die is ontworpen om de ontwikkeling van smart contracts op Cardano te vereenvoudigen en te verbeteren. Aiken is bedoeld om verschillende problemen op te lossen die verband houden met […]

Dit is Aiken, de nieuwe programmeertaal van Cardano - BLOX | Nieuws

Cardano heeft donderdag de lancering aangekondigd van de alfafase van Aiken, een smart contracttaal en toolkit die is ontworpen om de ontwikkeling van smart contracts op Cardano te vereenvoudigen en te verbeteren.

Aiken is bedoeld om verschillende problemen op te lossen die verband houden met het opzetten, leren en gebruiken van het Haskell Plutus-platform, waaronder problemen met het debuggen van slimme contracten en low-level blockchain-interacties, evenals slechte compatibiliteit met andere off-chain talen naast Haskell.

Wat is Cardano?

Cardano is een blockchainplatform dat is ontwikkeld door IOHK (Input Output Hong Kong), een technologiebedrijf dat werd opgericht door Charles Hoskinson, een van de oprichters van Ethereum. Cardano werd in 2015 gelanceerd en is gebouwd op een proof-of-stake consensusprotocol genaamd Ouroboros.

Het platform is ontworpen om schaalbaar, duurzaam en veilig te zijn en biedt mogelijkheden voor de ontwikkeling van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.

Wat voegt Aiken toe aan Cardano?

Volgens ontwikkelaars is de Plutus moeilijk te combineren met andere programmeertalen voor off-chain code, en kunnen teams niet werken met tools en talen waarmee ze vertrouwd zijn. Aiken lost deze problemen op door gebruik te maken van IOG’s onderzoek naar Plutus, door het compatibel te maken, te focussen op on-chain code en de integratie in elke off-chain infrastructuurstack te vereenvoudigen.

Naar zeggen wordt Aiken gemakkelijk te leren, en geoptimaliseerd voor ontwikkelaars en biedt gemakkelijke integratie met andere tools en talen. Het is daarnaast net zo modulair als de rest van de toolkit, waardoor ontwikkelaars alleen kunnen gebruiken wat ze nodig hebben.

Aiken is speciaal gebouwd voor Cardano en bevat verschillende gespecialiseerde functies om het ontwikkelingsproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Het Aiken-team is verder van plan audits uit te voeren om ervoor te zorgen dat Aiken voldoet aan de normen die worden verwacht van een toolkit op ondernemingsniveau.

Ontwikkelaars Cardano

De lancering van Aiken is een opwindende aankondiging voor Cardano, aangezien het platform zich blijft ontwikkelen en verbeteren. Met Aiken kunnen ontwikkelaars zich meer richten op het maken en implementeren van gedecentraliseerde applicaties op het Cardano-netwerk, in plaats van tijd te verspillen aan het uitzoeken van complicaties.

Aiken kan ook meer ontwikkelaars naar het platform trekken en Cardano verder positioneren als een aantrekkelijk platform voor de ontwikkeling van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.

AD

NotifyLog.com - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/cardano-ada-...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


More from Btcdirect/EU

See more
Crypto analyse: Cardano (ADA) valt terug in zijwaartse beweging - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Crypto analyse: Cardano (ADA) valt terug in zijwaartse beweging - BLOX | Nieuws

last Thursday at 10:58 AM

·

5 views

Related News

See more

Featured News

See more
WingRiders    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog