Cardano (ADA) kondigt aan dat COTI nieuwe Djed stablecoin zal gaan uitgeven

2 weeks ago    114 views
Telegram LinkedIn
RavenDex, First Cross-Chain Swap DEX On The Cardano Ecosystem

Cardano (ADA) ontwikkelaar Input Output heeft tijdens de Cardano Summit 2021 bekendgemaakt dat COTI de officiële uitgever zal zijn van de nieuwe Cardano stablecoin, Djed genaamd. De stablecoin gebruikt een algoritme om zijn waarde stabiel te houden.

Waar bedrijven als Tether de waarde van hun USDT stablecoin stabiel proberen te houden door een reserve aan te houden, werkt een algoritmische stablecoin anders. Voor elke USDT die in omloop is, houdt Tether een dollar (of iets van vergelijkbare waarde) in zijn reserve. Dit werkt goed, echter is het op momenten van plotseling grote vraag lastig om de waarde van USDT stabiel op $1 te houden.

Djed maakt gebruik van smart contracts om automatisch te reageren op dergelijke schommelingen. Het houdt een hoeveelheid BaceCoins aan maar verkoopt en koopt daarnaast ook ReserveCoins om de uiteindelijke waarde van Djed stabiel te houden. Hieronder een afbeelding van hoe het ongeveer werkt:

Djed_stablecoinBron: IOHK

Uit de aankondiging van gisteren blijkt dat COTI de officiële uitgever zal zijn van Djed. COTI is een platform dat een finance ecosysteem op de blockchain bouwt.

COTI is the official issuer of Cardano’s stablecoin!

As just revealed during the @CardanoStiftung summit by none other than Charles Hoskinson, COTI will become the official Djed issuer, Cardano's new stablecoin!

Read more: https://t.co/omAxVZUOow$COTI $ADA @IOHK_Charles pic.twitter.com/yschC9wdbd

— COTI (@COTInetwork) September 26, 2021

Cardano-oprichter Charles Hoskinson zegt over het nieuws:

“De Djed stablecoin zou een game-changer in de crypto-ruimte kunnen zijn, aantrekkelijk voor een geheel nieuw publiek in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt. Djed deelt onze toewijding aan formele verificatie, wat een robuuste methode aantoont om de prijsvolatiliteit van cryptomarkten te bestrijden.”

Cardano kondigde de afgelopen dagen al een aantal interessante samenwerkingen aan. Zo gaat het samenwerken met de ontwikkelaars van Chainlink (LINK) om hun oracles op Cardano te krijgen. Ook gaat de ontwikkelaar van Cardano samenwerken met de grote Amerikaanse satelliettelevisieprovider DISH Network.

Eerder werd ook al aangekondigd dat COTI samen gaat werken met Cardano’s stablecoin hub Ardana. De cryptocurrency van COTI zag toen een stijging van bijna 40%. Het nieuws dat COTI de Djed stablecoin zal gaan uitgeven lijkt vooralsnog geen effect te hebben gehad op de koers. Desalniettemin staat COTI ruim 1.000% in de plus in 2021.


P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem.
P2P Finance is the first ecosystem that introduces an Affiliate / Referral program, with address milestones, to the DeFi industry. The P2P Token has 4 utilities, used to unlock the plethora passive earning opportunities within the platform. More Info - https://p2p.finance
Read the article in Crypto-insiders

P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem