Cardano: 71% dintre deținătorii ADA sunt pe „roșu”

Crypto - RO 2 months ago Report
Telegram LinkedIn

Pe măsură ce prețul Cardano se retrage la nivelul psihologic de un dolar, tot mai mulți investitori se trezesc cu pierderi nerealizate prin păstrarea activului digital.

Tokenul ADA al lui Cardano a avut o săptămână în scădere. Prețul a scăzut cu 11,4% de luni, lăsând mai mulți deținători pe „roșu”. În plus, ADA este acum cu 64,7% sub maximul său istoric de 3,09 dolari stabilit în 2 septembrie și este în pericol de a scădea sub un dolar în zilele următoare, dacă trendul va continua.

 Evoluția prețului în ultima săptămânăADA: Evoluția prețului în ultima săptămână | CoinMarketCap

Mai mult de două treimi, sau 71% dintre deținătorii de ADA, sunt pe roșu, un sfert sunt pe verde, iar 9% dintre ei se află la pragul de rentabilitate, conform indicatorului „in/out of the money” al IntoTheBlock.

Indicatorul„in/out of the money” Indicatorul „in/out of the money” | IntoTheBlock

Acest indicator determină costul mediu de cumpărare a unei criptomonede și îl compară cu prețul actual (1,09 la momentul redactării).

Furnizorul de analize raportează că 3,63 milioane de adrese ADA sunt pe roșu, în timp ce doar 1,03 milioane de adrese sunt pe verde.

O valoare asociată este durata de timp în care este păstrat un token. Marea majoritate – 76% dintre deținătorii ADA – dețin activul timp de o lună până la 12 luni. Doar 11% dintre investitorii Cardano au deținut tokenul de peste un an, iar aceștia sunt încă în profit.

Din punct de vedere tehnic, ADA este într-un trend descendent și ar putea scădea în curând la minimele din 2022, în jurul valorii de 0,80 dolari. Acest lucru va lăsa și mai mulți investitori pe roșu.

Valoarea totală blocată a rețelei Cardano nu impresionează investitorii

Scăderea prețului poate fi legată de eșecul rețelei de a se ridica la înălțimea așteptărilor mari din jurul lansării de contracte inteligente. În ceea ce privește numărul de aplicații descentralizate (DApps), Cardano este încă un teren pustiu, DeFi Llama raportând că există doar zece protocoale DeFi care rulează în rețea, cu o valoare totală combinată blocată de aproximativ 233 de milioane de dolari.

 Valoarea totală blocatăCardano: Valoarea totală blocată | DefiLlama

Cofondatorul Cardano, Charles Hoskinson, consideră însă că multe aplicații Cardano așteaptă lansarea hard fork-ului Vasil în iunie. Faza „Basho” a roadmap-ului a blockchain-ului se va concentra pe scalabilitate și contracte inteligente, cu o nouă tehnologie numită Hydra pentru a crește și mai mult debitul rețelei.

În ceea ce privește alte elemente fundamentale, Cardano pare relativ puternic. Când exchange-ul descentralizat SundaeSwap a fost lansat la începutul acestui an, cererea rețelei a crescut la o capacitate record.

Santiment a raportat că Cardano este cel mai dezvoltat proiect cripto de pe GitHub în 2021, iar obligațiunile Cardano NFT au fost dezvăluite în această săptămână, oferind un alt vehicul de investiții în rețea.

Rețeaua Cardano are un volum zilnic de tranzacții de peste 49 de miliarde de dolari, comparativ cu 47,84 de miliarde de dolari a rețelei Bitcoin și 8,65 miliarde de dolari a Ethereum, potrivit messari.

Original Source: https://crypto.ro/stiri/cardano-71-dintre-detinatorii-cardano-sunt-pe-rosu/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
GADA Finance is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on June 29, 2022
Being the first permissionless and community-governed launchpad on Cardano, we intend to raise funds through a public ISPO which will enhance the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto - RO