Cardano: 4 motive pentru care ADA ar putea atinge 1 dolar în iunie

Crypto - RO 3 weeks ago Report
Telegram LinkedIn

Cardano (ADA) a fost cel mai performant dintre criptomonedele de top pe 6 iunie, deoarece traderii au evaluat o actualizare cheie care promite să îmbunătățească capacitățile contractelor inteligente ale blockchain-ului său. După ce și-a menținut o traiectorie ascendentă în weekend și luni, tokenul a scăzut cu 7% în ultimele 24 de ore. În acest articol o să analizăm 4 evenimente majore care ar putea stimula acțiunea prețului ADA.

Hard fork-ul „Vasil”

Așa-numitul eveniment hard fork „Vasil” este programat pentru 29 iunie 2022. Ca urmare a euforiei din jurul acestui upgrade, traderii au început să speculeze mai mult cu privire la perspectivele de creștere ale ADA, permițându-i să depășească alte active digitale de top.

ADA/USD, timeframe de o ziADA/USD, timeframe de o zi | TradingView

De exemplu, prețul ADA a crescut cu mai mult de 14% la 0,64 dolari pe 6 iunie, în timp ce cel mai mare competitor al său, Ether, a crescut cu 6% în aceeași zi.

Istoricul prețurilor lui Cardano, arată, de asemenea, un comportament euforic similar al traderilor în zilele premergătoare evenimentelor hard fork. De exemplu, upgrade-ul „Alonzo” din septembrie 2021 a introdus funcționalitatea contractelor inteligente în rețeaua Cardano, urmată de o creștere cu peste 200% a prețului ADA, așa cum arată graficul de mai jos.

Acțiunea prețului în timpul hard forkurilorAcțiunea prețului ADA în timpul hard forks | TradingView

Datele de la GitHub arată că activitatea de dezvoltare a Cardano a atins un maxim istoric la începutul acestei săptămâni. Acest lucru a coincis cu o creștere bruscă a prețului ADA.

În plus, Charles Hoskinson, fondatorul Cardano, a dezvăluit noi caracteristici pentru blockchain care vor fi dezvăluite la conferința Consensus din 9 iunie.

Intrări instituționale

Cardano se bucură de intrări de la investitorii instituționali, deoarece cererea pentru rețea este în creștere în urma multor lansări și soluții viitoare, potrivit raportului CoinShares.

Cea mai interesantă parte a raportului nu este prezența intrărilor în creștere, ci rata de realocare a fondurilor instituționale. Ethereum și Solana suferă, în timp ce ADA câștigă din ce în ce mai multă încredere în rândul instituțiilor.

În ritmul actual, în următoarele câteva luni, volumul de ADA deținut de instituții va depăși deținerile Ethereum. Cea mai probabilă cauză a ieșirii de fonduri din Ethereum sunt problemele recente cu Beacon Chain, care pot apărea chiar și după mult așteptatul „Merge”.

Moneda stabilă Djed

Echipa de dezvoltare a lui Cardano lucrează la o rețea complet peer-to-peer pentru a o apropia de idealul descentralizării. Cu tot scepticismul din jurul monedelor stabile algoritmice, Cardano este „all-in” în Djed, o monedă stabilă nativă a blockchain-ului numită după simbolul egiptean antic al stabilității, Djed.

„Djed este primul protocol stablecoin ale cărui afirmații de stabilitate sunt formulate precis și matematic, dovedite și verificate formal. Algoritmul de guvernanță al lui Djed acționează ca o bancă autonomă, cumpărând și vânzând monede stabiile la un preț legat de un preț țintă”, a spus dezvoltatorul Cardano, Sooraj.

Al 3-lea cel mai mare blockchain NFT

Vânzările zilnice de NFT-uri ale lui Cardano au ajuns în utlimele 24 de ore la un volum de peste 3 milioane de dolari, fiind astfel al treilea cel mai mare blockchain NFT după Solana și Ethereum.

O mare parte a acestei creșteri a provenit probabil de la mutarea utilizatorilor din Solana în Cardano în urma recentei întreruperi. Câțiva traderi de NFT-uri și-au expimat dezamăgirea față de întreruperile regulate ale Solana, unii afirmând direct că vor trece la Cardano.

Vânzările de terenuri în jocul play-to-earn bazat pe Cardano, Cornucopias, reprezintă în prezent cea mai mare parte a vânzărilor NFT de pe blockchain, la 52%.

Vânzările zilnice de NFT ale Solana au crescut cu 28% în ultimele 24 de ore la 6 milioane de dolari, potrivit Cryptoslam. Tokenul nativ al blockchain-ului, SOL, este în scădere cu aproape 10% în ultimele 24 de ore.

jpg.store este cel mai mare marketplace de NFT-uri de pe Cardano, reprezentând peste 97% din tranzacțiile zilnice.

Rămâne de văzut dacă activul digital poate atinge 1 dolar în această lună. Totuși, având în vedere că actualizarea „Vasil” este programată să fie finalizată în această lună și faptul că statisticile sugerează creșterea prețurilor ADA înainte de un evenimt hardfork, investitorii vor urmări îndeaproape dacă să cumpere Cardano sau nu.

Original Source: https://crypto.ro/analize/cardano-4-motive-atinge-1-dolar-in-iunie/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
GADA Finance is launching its Initial Stake Pool Offering (ISPO) Starting on June 29, 2022
Being the first permissionless and community-governed launchpad on Cardano, we intend to raise funds through a public ISPO which will enhance the Cardano ecosystem. CLICK HERE!
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Crypto - RO