Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

04/13/2023

·

81 views


Bitcoin ontwaakt en neemt de leiding in een groene cryptomarkt

In de afgelopen week lijkt bitcoin (BTC) weer wakker te zijn geworden, nadat de volatiliteit steeds verder af aan het nemen was. Bitcoin consolideerde namelijk al een lange tijd rond de $28.000 en wist maar niet door de belangrijke weerstand van $28.600 heen te breken. Op tweede paasdag kwam daar echter verandering in: de koers begon met stijgen en wist de bovenkant van de range waarin we al weken handelde te passeren.Bitcoin neemt dan ook de leiding in de groene cryptomarkt en weet veel altcoins achter zich te laten qua koersprestaties.

Bitcoin ontwaakt en neemt de leiding in een groene cryptomarkt

In de afgelopen week lijkt bitcoin (BTC) weer wakker te zijn geworden, nadat de volatiliteit steeds verder af aan het nemen was. Bitcoin consolideerde namelijk al een lange tijd rond de $28.000 en wist maar niet door de belangrijke weerstand van $28.600 heen te breken. Op tweede paasdag kwam daar echter verandering in: de koers begon met stijgen en wist de bovenkant van de range waarin we al weken handelde te passeren.

Bitcoin neemt dan ook de leiding in de groene cryptomarkt en weet veel altcoins achter zich te laten qua koersprestaties.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers uit op $29.977. Hiermee staat de koers momenteel 7% hoger dan zeven dagen geleden. De totale crypto marktkapitalisatie komt uit op $1,228 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 65 (greed).

Gisteren kwam het al in het crypto nieuws voorbij: Anycoin Direct geeft momenteel gratis 1 miljoen Shiba Inu (SHIB) aan iedereen die zich vandaag nog registreert bij de Nederlandse cryptobeurs.

Nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers

Voorafgaand aan deze week werd er al verwacht dat er een einde zou komen aan de extreem lage volatiliteit binnen de cryptomarkt. Gisteren werden namelijk de nieuwste Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd. Het jaarlijkse inflatiecijfer van maart is op 5,0% uitgekomen, terwijl een waarde van 5,2% werd verwacht. Voor februari kwam de jaarlijkse inflatie nog uit op 6,0%.

De kerninflatie (Core CPI) kwam uit op 5,6%, wat exact het cijfer is dat veel analisten verwachtten. Echter is het wel 0,1% hoger dan de maand ervoor.

De bitcoin koers is tot dusver nog geen duidelijke richting ingeslagen sinds de publicatie van de inflatiecijfers.

Ethereum Shapella update is gelanceerd

Daarnaast vond gisteren de lang geanticipeerde netwerkupdate voor Ethereum (ETH) plaats. Deze update, genaamd Shapella, maakt het eindelijk mogelijk om ETH op te nemen uit de staking contracten. Hiermee is de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake volledig afgerond.

Wat het effect zal zijn op de ETH koers zal in de komende dagen duidelijk worden, maar crypto analysebedrijf Glassnode verwacht dat de verkoopdruk wel mee zal vallen en dus de negatieve impact op de koers gering zal zijn.

😨 #Bitcoin still hovers above $30k as markets transition to Thursday. However, traders are beginning to show signs of #FUD. Historically, this is a good sign for patient #bulls, as markets typically move the opposite direction of the crowd's expectation. https://t.co/pX7iqe6O2h pic.twitter.com/MuuKbJ8siw

— Santiment (@santimentfeed) April 13, 2023

Bitcoin neemt de markt op sleeptouw

Bitcoin weet al een tijdje beter te presteren dan vele altcoins, wat de dominantie van BTC ten goede komt. Op het moment van schrijven komt de dominantie uit op 47,2%. In het begin van het jaar was de dominantie nog net onder de 40%, wat impliceert dat BTC veel terrein heeft gewonnen binnen de marktkapitalisatie van de huidige cryptomarkt.

#BITCOIN DOMINANCE BREAKING RESISTANCE! 👇🔥 pic.twitter.com/IVm6AeppyB

— Mister Crypto (@misterrcrypto) April 12, 2023

Solana is de hardste stijger van de week

In de afgelopen week wist solana (SOL) zichzelf te kronen tot de hardste stijger van de week. In de afgelopen zeven dagen is de koers met bijna 15% gestegen, waardoor het momenteel uitkomt op $23,65.

Without incentives, @solana still maintains a distinct lead in terms of daily transactions, though @Arbitrum seems to be closing that gap – even post-airdrop.@OptimismFND’s flat numbers stand out, considering the constant presence of incentives throughout that ecosystem. pic.twitter.com/FY2ISTit5D

— Messari (@MessariCrypto) April 9, 2023

Cardano in het groen na komst nieuwe wallet

Cardano (ADA) wist deze week ook een mooie stijging neer te zetten op het moment dat BTC de lucht in schoot. In zeer korte tijd steeg de Cardano koers namelijk met ongeveer 5% en kwam daarmee kort boven de $0,41 uit. Op het moment van schrijven staat de koers net boven de $0,40.

Het meest recente Cardano nieuws is dat Input Output Global (IOG), het bedrijf achter het smart contract netwerk, de eerste native light wallet voor het netwerk heeft gelanceerd. Deze nieuwe op browser-gebaseerde wallet, genaamd Lace, zet de deuren voor het cardano ecosysteem wagenwijd open.

1 miljoen SHIB gratis

Gratis en voor niets jezelf kronen tot miljonair wat betreft SHIB holdings: vandaag kan het bij Anycoin Direct. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken én een succesvolle order plaatsen. Binnen één werkdag zul je dan de 1 miljoen SHIB in je persoonlijke Vault vinden. Let op: deze actie is alleen vandaag nog geldig.

AD

NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bi...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Crypto Insiders

See more
Goed nieuws: Cardano ADA golden pocket gesignaleerd
Crypto Insiders
Goed nieuws: Cardano ADA golden pocket gesignaleerd

05/03/2023

·

50 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more
WingRiders Governance Token    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics