Bitcoin maakte nog een flinke dip, ethereum zakt mee, cardano hield stand, is er meer volatiliteit op komst?

2 months ago    298 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

De cryptocurrency markt zag er gisteren even beangstigend uit toen alle koersen maar bleven dalen. Zorgen omtrent een schuldcrisis bij Evergrande Estate Group, een van de grootse vastgoedbedrijven van China, zorgde ervoor dat aandelenmarkten als de S&P 500 flink omlaag werden getrokken. Dit trok echter waarschijnlijk ook de crypto markt mee omlaag. Een dergelijke trend zagen we ook op de beruchte “Black Thursday” terug in maart 2020:

1/ After the price action we have seen today, it is good to remember that #Bitcoin is exposed to the risk of liquidity events in the broader market.

That means if the SP500 dips significantly, leveraged traders will definitely sell some BTC to raise cash.

See March 2020. 👇 pic.twitter.com/bM02HVcD6Q

— ecoinometrics (@ecoinometrics) September 21, 2021

De totale marktkapitalisatie van crypto zakte tussen zondag en maandag van $2,24 biljoen naar $2,04 en dipte afgelopen nacht naar $1,92 biljoen. Vanochtend vindt een klein herstel plaats, beginnen koersen langzamerhand groen te kleuren, en komt de marktkapitalisatie bij $1,99 biljoen uit.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) lag zondag nog rond $48.000 en zakte gisterenochtend helemaal naar $44.500. Vervolgens bleef de koers maar dalen en bitcoin dipte in de middag al naar $42.500. Toch leek daarna de support rond $44.000 stand te houden. Dat kwam echter kort na middennacht ten einde, toen bitcoin wederom een flinke dip omlaag maakte. Bitcoin zakte helemaal naar $40.500, maar maakte toen ook weer een gelijk een flinke bounce terug omhoog naar $43.000. Vanochtend leek de $43.000 het ook even te begeven, maar de koers houdt voor nu nog stand.

Echter ziet bitcoin er nog niet heel stabiel uit, en nog een test van de $41.000 of zelfs $40.000 zit misschien in het verschiet. Toch zien we het volume flink toe nemen wat wellicht aanduidt dat niet alleen uit paniek wordt verkocht, maar dat sommige investeerders ook de dip kopen. Desondanks kunnen we wellicht nog meer volatiliteit de komende tijd verwachten.

" $BTC Volatility on the way" by @gaah_im

Check👇https://t.co/mUWoRLHpYP

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) September 21, 2021

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt nog steeds grotendeels bitcoin. Ether lag zondag nog rond $3.400 en dipte gistermiddag naar $2.950. Daar maakte ether weer een stuiter terug omhoog naar $3.100, maar tegen de avond kon de koers hier niet aan vasthouden. Afgelopen nacht dipte ether helemaal naar $2.800, het laagst in meer dan een maand. Toch maakte ether vervolgens ook weer een flinke bounce omhoog en de ETH koers klimt op het moment van schrijven terug richting $3.100.

Cardano (ADA) zakte eerder afgelopen week harder omlaag dan de bovenstaande twee crypto, maar hield gisteren juist weer beter stand. Toch dipte ADA afgelopen nacht voor het eerst in een maand onder $2.00, maar de koers is inmiddels hersteld naar $2,14.

Solana (SOL) kleurt het groenst vandaag van de top 10 koersen, maar dipte afgelopen nacht ook even flink omlaag. SOL kwam bij $125 uit en maar is nu hersteld naar $143. Polkadot kleurt het roodst van de top 10 en zakt weer onder $30.

Daarnaast zijn er nog enkele opvallende uitschieters in de top 100. Cosmos (ATOM) kleurde gisteren als enige koers uit de top 100 groen, maar staat vanochtend juist het diept in het rood. ATOM dipte even naar $32 afgelopen nacht, herstelt nu naar $35, maar staat daarmee alsnog 11% in het rood.

Daartegenover staat celo (CELO) 21% in de plus en komt nu net iets boven $7 uit. Dat is het hoogst ooit voor CELO, buiten een gekke piek eind augustus. De hardste stijger op de markt vandaag is OMG network (OMG). De OMG prijs maakte gisterenmiddag al een behoorlijke sprong omhoog en kon vervolgens aan $11 vasthouden terwijl de rest van de markt dipte. Dat is de hoogste prijs voor OMG sinds mei, echter is dat alsnog bijna 60% onder de ATH van 3 jaar geleden.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.