Bitcoin koers daalt flink, ethereum en cardano zakken mee, alle koersen rood, markt verliest $200 miljard

2 months ago    207 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

De cryptocurrency markt maakte een behoorlijke correctie omlaag vanochtend. Alle koersen uit de top 100 grootste crypto, op eentje na, kleuren flink rood vandaag. Veel crypto staan zelfs meer dan 10% in de min. De totale marktkapitalisatie zakt van ongeveer $2,24 biljoen naar $2,04 biljoen, een verlies van maar liefst $200 miljard, oftewel zo’n 9%.

Bitcoin

Het lukte bitcoin (BTC) gisteren al niet om stand te houden boven $48.000 en de koers zakte later op de dag naar $47.000. Vanochtend kon bitcoin ook niet boven deze cruciale grens standhouden en de koers kelderde een paar uur geleden flink omlaag en kwam rond $45.500 uit. Dat was echter nog niet het einde van deze correctie en de BTC koers kelderde zojuist verder omlaag naar $44.500. Daarmee staat bitcoin maar liefst 9,9% in de min vandaag.

Een correctie als de huidige is niet ongewoon in deze markt en betekent nog niet het einde van een bull-markt. Een dergelijke shake-out zien we juist vaak voor een uitbraak naar boven. Het volgende supportniveau voor bitcoin ligt rond $44.000 en deze heeft de afgelopen tijd vaker stand gehouden. Mocht bitcoin echter toch ook hierdoorheen zakken, dan zou de koers wellicht snel naar $41.000 terug kunnen vallen. Desondanks blijven de on-chain data er positief uit zien en zijn analisten over het algemeen nog steeds bullish over de bitcoin koers.

#BTC 3 day chart is #bullish. 21 day and 50 day bullish crossover occurred with similar bullish Onchain trends. Expect technical support at these levels if we see risk off in global markets. pic.twitter.com/npVG8bVcLj

— Daniel Joe (@DanielJoe916) September 20, 2021

🔥New ATH #bitcoin realized cap $21K,
200 week moving average (200WMA) at $15.6K pic.twitter.com/9pKgo4JkJO

— PlanB (@100trillionUSD) September 18, 2021

Altcoins

Ethereum (ETH) zakt weer hard mee omlaag met bitcoin. Ether kon gisteren niet boven $3.450 standhouden en zakte vervolgens naar $3.350. Vanochtend keldert ether naar $3.200 en op het moment van schrijven komt de koers zelfs bij $3.115 uit, een verlies van 9,7% in 24 uur.

Cardano (ADA) zakt zelfs nog harder en staat bijna 11% in de min en komt bij $2,10 uit. Ripple (XRP) zakt met 11,5% omlaag en komt bij $0,95 uit. Solana (SOL) daalt het hardst onder de top 10 grootste crypto, staat bijna 14% in het rood, en komt bij $139 uit.

Een handjevol crypto verliest zelfs meer dan 15% in waarde vandaag. Eos (EOS), arweave (AR), iota (MIOTA), icon (ICX), elrond (EGLD), waves (WAVES), harmoney (ONE) en terra (LUNA) staan allemaal tussen de 15 en 17% in de min vanochtend. Algorand (ALGO), thorchain (RUNE) en hedere hashgraph staan zelfs meer dan 17,5% in de min vandaag.

Toch staat er nog een koers in het groen vandaag en dat is die van cosmos (ATOM). De ATOM koers is de afgelopen tijd al hard gestegen en corrigeerde afgelopen nacht minder hard dan de rest van de markt omlaag. Daardoor staat ATOM alsnog 4% in de plus en bereikte om 2 uur vannacht zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van $44,4.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.