Bitcoin herstelt en vindt nieuwe piek, altcoins als ethereum en polkadot stijgen harder, maar wie het hardst?

3 days ago    86 views
Telegram LinkedIn
RavenDex, First Cross-Chain Swap DEX On The Cardano Ecosystem

De cryptocurrency markt is alweer hersteld van de kleine dip van gisteren en de huidige bull-run lijkt alweer te zijn hervat. De meerderheid van de top 100 koersen kleurt flink groen vanochtend. De totale marktkapitalisatie kwam gisterenochtend nog op $2,36 biljoen en staat vanochtend op $2,48, een stijging van 5%.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) maakte gisterenochtend nog even een flinke correctie omlaag. De koers zakte tot drie keer toe naar $54.500. Tegen het eind van de middag maakte bitcoin een grote sprong omhoog en de koers brak gelijk door $56.000. Rond middennacht kon bitcoin ook door $57.000 breken en enkele uren later sprong de koers naar een nieuwe piek van $58.750, de hoogste prijs sinds begin mei.

Daar bleek de weerstand echter toch nog iets te groot te zijn en sinds die piek is bitcoin weer langzamerhand aan het dalen. Vanochtend zakt bitcoin weer onder $58.000 en komt op het moment van schrijven bij $57.600 aan.

Onderzoeksbureau Glassnode meldt dat het aanbod op cryptocurrency-exchanges drastisch is afgenomen sinds de crash in maart 2020. Dat kan leiden tot een zogenaamde “supply shock” wat zeer bullish kan uitpakken voor de koers.

#Bitcoin balances on exchanges has plateaued throughout October.

Total exchange balance in those we track is at around 2.45M $BTC, which is equivalent to ~Aug 2018 levels

From the 3.11M $BTC ATH in Mar 2020, a total of 657k $BTC have flowed out, equal to 21% of the ATH balance. pic.twitter.com/Si4Gpvutn9

— glassnode (@glassnode) October 14, 2021

Op deze manier kan bitcoin wellicht snel door $60.000 breken en dan ligt een nieuwe all-time high (ATH) wellicht om de hoek. Momenteel hebben we nog geen “retail FOMO” gezien zoals begin dit jaar. Het handelsvolume ligt dan ook nog steeds een stuk lager. Toch moet de koers dan eerst door die $58.000 zien te breken.

Bitcoin attempting to break out of final major resistance before new all time highs pic.twitter.com/ngHJVCvpEF

— Will Clemente (@WClementeIII) October 14, 2021

Altcoins

Ethereum (ETH) stijgt vandaag weer mee en zelfs iets sneller dan bitcoin. De ether koers zakte gisterenochtend nog naar $3.430, maar komt vanochtend alweer bij een piek van $3.665 uit. Dat is een stijging van bijna 7%.

Binance coin (BNB) begon dinsdag al hard te stijgen, kort na de aankondiging van de $1 miljard investering in binance smart chain (BSC). Afgelopen nacht begon de BNB koers wederom te stijgen en komt vanochtend bij een piek van $479 uit. Cardano (ADA), ripple (XRP) en solana (SOL) blijven vandaag iets achter vergeleken met de rest van de top 10, maar alle drie koersen stegen gisterenavond alsnog met zo’n 3% omhoog.

Polkadot (DOT) maakte gisterenavond een enorme sprong. De koers schoot van $35 naar een piek van $42,7, een stijging van maar liefst 22% in enkele uren. De reden voor deze stijging heeft waarschijnlijk met de aankondiging omtrent parachains te maken, maar later daarover meer op Crypto Insiders. DOT staat inmiddels meer dan 50% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Buiten de top 10 zijn er nog een aantal flinke stijgers te vinden. Stellar (XLM) staat 10% in de plus, chainlink (LINK) 11%, waves (WAVES), vechain (VET) en curve 14%. Ook het kleine broertje van polkadot, kusama (KSM), staat 18% in de plus. De sterkste stijger op de markt vandaag is telcoin (TEL), die enkele flinke sprongen maakte in de afgelopen 24 uur. TEL piekte vanochtend rond $0,0253 na een stijging van maar liefst 38% in 24 uur.


P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem.
P2P Finance is the first ecosystem that introduces an Affiliate / Referral program, with address milestones, to the DeFi industry. The P2P Token has 4 utilities, used to unlock the plethora passive earning opportunities within the platform. More Info - https://p2p.finance
Read the article in Crypto-insiders

P2P Finance - Maximize your passive income with Cardano's first DeFi ecosystem