Bitcoin fondsen zien voor 5e week op rij instroom, institutionele crypto fondsen beheren nu recordbedrag

3 months ago    59 views
Telegram LinkedIn

De instroom naar institutionele cryptocurrency fondsen nam afgelopen week weer verder toe en het totaal onder beheer heeft zelfs een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares, gepubliceerd op 18 oktober.

Crypto investeringsproducten zagen afgelopen week een netto instroom van maar liefst $80 miljoen. Bitcoin (BTC) fondsen namen wederom het voortouw en zagen een instroom van $70 miljoen. Het was de vijfde week op rij van positieve netto instromingen voor bitcoin producten.

Fundflows weekly ending 15 October: US$80m of inflows, favouring Bitcoin, Polkadot and Cardano pic.twitter.com/Phk8YAQnj1

— James Butterfill (@jbutterfill) October 18, 2021

Het is wel een afname ten opzichte van een week eerder, toen stroomde nog zelfs $225 miljoen bitcoin producten in. Het is ook nog steeds ver onder de hoeveelheid die begin dit jaar naar BTC fondsen ging.

Polkadot (DOT) fondsen zagen daarnaast ook een positieve instroom van $3,6 miljoen. Voor cardano (ADA) producten was dat $2,7 miljoen. Ripple (XRP) zag een kleine toename van $0,7 miljoen, terwijl solana (SOL) juist een kleine afname had van $0,3 miljoen. SOL producten zagen al de weken daarvoor een sterke instroom.

Ethereum (ETH) producten zien weer een kleine netto uitstroom van ongeveer $1 miljoen. Het is de tweede week op rij dat ether fondsen een negatieve netto uitstroom tonen, maar CoinShares zegt dat het niet significant genoeg is om het een neerwaartse trend te noemen.

Door de positieve instroom, gepaard met de stijgende koersen, beheren institutionele crypto vermogensbeheerders nu een recordbedrag van maar liefst $72,3 miljard. Dat is hoger dan de top uit mei, die toen op $71,6 miljard uitkwam.

CoinShares zegt dat de langverwachte lancering van een bitcoin (futures) ETF op de Amerikaanse markt voor een verdere instroom kan zorgen de komende weken:

“Het recente besluit van de SEC om een ​​op futures gebaseerde ETF in de Verenigde Staten toe te staan, zou de komende weken kunnen leiden tot een verdere aanzienlijke instroom naarmate Amerikaanse beleggers posities beginnen toe te voegen.”


FLICKTO 2ND IDO ROUND - hosted on ADAX – IS NOW LIVE!
The Flickto team has partnered with ADAX to host our first IDO round. This is your opportunity to invest in Flickto and obtain FLICK tokens at their lowest possible price. Learn more www.flickto.io
Read the article in Crypto-insiders